Hevige brandt verwoest rijwoning in Kortrijk: “Ik zag de vlammen door het dak slaan”

In Kapel ter Bede in Kortrijk is donderdagavond een rijwoning volledig uitgebrand. De vlammen sloegen door het dak naar buiten. De brandweer slaagde erin om een aanpalende woning grotendeels te vrijwaren van schade. Niemand raakte gewond.

De brand ontstond in de keuken van het huis, maar de bewoner was op dat moment niet thuis. Toen hij bij zijn woning aankwam, merkte hij dat de elektriciteit het niet deed en dat er al rook hing. Hij ging snel terug naar buiten en verwittigde de hulpdiensten.

Zo werd hij aangetroffen door een buurtbewoner die zag hoe de brand enorm snel om zich heen greep. “Ik was met mijn hond gaan wandelen en toen ik de straat terug in liep, hoorde ik een alarm afgaan”, vertelt de man die een paar huizen verder woont. “Ik zag dat er al rook uit het huis kwam. De bewoner stond buiten met de brandweer te bellen, maar hij leek nogal in paniek dus ik besloot om ook te bellen. De situatie werd echter snel erger. Het begon met wat rook, maar plots stond het huis in lichterlaaie. Ik zag de vlammen door het dak slaan.”

Woning volledig uitgebrand

Rond 21.15 uur kwam de brandweer ter plaatse. Die stelde een veiligheidsperimeter in en ging de vlammen te lijf. De politie evacueerde de bewoner van het huis waar de brand ontstond en uit voorzorg ook het gezin uit de aanpalende woning. De brandweer kon die woning van het ergste behoeden, er is voornamelijk rook- en geurschade.

De andere woning brandde volledig uit, op een bepaald moment stond de hele benedenverdieping in lichterlaaie. Het is nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft.

The post Hevige brandt verwoest rijwoning in Kortrijk: “Ik zag de vlammen door het dak slaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »