PS-voorzitter Paul Magnette spot met ambitie van Bart De Wever om premier te worden

PS-voorzitter Paul Magnette heeft de spot gedreven met de wil van zijn N-VA-collega Bart De Wever om premier te worden. Magnette zelf herhaalde dat hij zelf klaar was om "zijn verantwoordelijkheden op te nemen" aan het hoofd van een federale regering na de verkiezingen op 9 juni. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde

Op zaterdag 24 augustus organiseerde Promovis vzw een ambitieuze recordpoging tijdens de jaarlijkse Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Het doel: maar liefst 1.000 vissen bakken en verkopen ten behoeve van de MUG-Heli van West-Vlaanderen.
The post Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Kuurne en Leiedal vatten tweede luik van Roterij Sabbe aan

De komende twee jaar plant intercommunale Leiedal en de gemeente Kuurne een grondige renovatie van roterij Sabbe, gelegen aan de Bondgenotenlaan in Kuurne. Door leegstand, drugdelicten, vandalisme en diefstal heeft zowel de omgeving van de roterij als het gebouw zelf aanzienlijke schade opgelopen. Nu wil Leiedal het gebouw van roterij Sabbe herstellen om verdere aftakeling te voorkomen en het erfgoed

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze gaan steeds driester te werken en zijn goed georganiseerd”

De Visvijvers van Desselgem worden al geruime tijd geplaagd door stroperij. Normaal gooien sportvissers hun vangst meteen terug in het water, maar leden van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers betrapten al meermaals stropers die de karpers meenamen om te verkopen. “Ze worden steeds driester en zijn goed georganiseerd”, zegt voorzitter Koen Peirs.
The post Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze

Lees meer »

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Een evenaring van Tokio: zwemster Tatyana Lebrun pakt brons na diskwalificatie van Nederlandse en bezorgt België 15de medaille

Tatyana Lebrun leek te moeten achterblijven met een ondankbare vierde plek, maar de Nederlandse Lisa Kruger – die als derde eindigde – werd gediskwalificeerd. Daardoor heeft onze landgenote toch eremetaal te pakken. Goed voor medaille vijftien voor onze paralympische atleten in Parijs. En dat is een evenaring van de prestatie van in Tokio 2020. Daarmee is het doel bereikt.

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »