Veel tegenslag gekend, maar nu zijn Jerôme en Agnes samen 200 lentes: “We geven elkaar nog elke dag ne pieper”

Maandag vierde Jerôme Noppe zijn honderdste verjaardag. Het blijft speciaal, maar die van Jerôme is nog een tikkeltje specialer. Ook zijn vrouw Agnes is namelijk een eeuwelinge. Samen 200 jaar? Dat is uniek én werd dus gevierd. Maar niet te uitbundig. “Een stukje taart en gezellig samenzijn, meer moet dat niet zijn”, klinkt het.

“Ik begin wat te vergeten, maar dat is normaal zeker? En de grote afstanden lukken niet meer. Ik zou nog naar de Plaats kunnen wandelen, maar ze zouden me moeten kunnen halen. Maar mijn bankzaken, die doe ik nog allemaal zelf”, vertelt Jerôme Noppe. Maandag 15 januari vierde hij zijn honderdste verjaardag. Een beetje vergeten, dat kan al eens gebeuren dan.

In zijn kamer in woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem wordt hij geflankeerd door zijn vrouw Agnes Raes. Een bijzonder koppel. In april 2023 vierde ook Agnes namelijk haar eeuwfeest. Samen 200 jaar. “Dat is toch een prestatie”, lacht Agnes. Ze slapen dan wel niet op dezelfde kamer, dat houdt de liefde niet tegen. “Je moet geen bus of tram nemen om elkaar te zien, hé. Ze woont hier om de hoek. Makkelijk dus om elkaar nog elke dag ne pieper te geven.”

Tegenslagen

Twee keer honderd, daar moet toch een geheim voor zijn? “Iedereen vraagt me raad, maar ik kan geen tip geven eigenlijk. Ik heb veel gewerkt in mijn leven, dat wel”, klinkt het. “Maar ik heb net als Agnes ook veel tegenslagen gekend. En dan mag je niet te veel naar het verleden kijken.”

Ze zijn intussen 65 jaar getrouwd. Voor beiden hun tweede huwelijk. Agnes, die geboren werd in Esen en opgroeide in Lauwe, werd al vroeg weduwe. “Mijn man, Maurice Vlieghe, stierf naast mij aan een hartaderbreuk. Hij was 27, onze zoon Bernard was net vier maanden oud.”

Jerôme, die een geboren en getogen Moorselenaar is, verloor zijn Germaine Boudry. “Ik had toen al twee kinderen. Roos was toen 7 jaar, Rik was nog een boorling”, klinkt het. Een harde klap. “Maar gelukkig had ik mijn vrienden bij onder andere de KWB en het ACW bij wie ik veel steun vond. Plus, je hebt dan twee keuzes. Aan de toog gaan hangen of doorwerken om eruit te geraken.”

Nieuw liefdesgeluk

Jerôme koos voor het tweede. 32 jaar werkte hij bij Vanmarcke. Hij installeerde en repareerde kachels en hielp zo heel wat streekgenoten. Ook Agnes bleef niet bij de pakken zitten en wrocht als poetsvrouw bij de gemeente Wevelgem. Het was ook zo dat ze de liefde bij elkaar vonden. “Ik was net aan het werk in het kasteel van Wevelgem en zij begon tegen me te praten. De dag nadien praatten we nog een beetje. En zo is dat gegroeid. Het leven kan toch soms een rare draai kennen, hé”

Een rare draai die zorgde voor nieuw liefdesgeluk. Liefde die ze nu in het woonzorgcentrum vieren. Sinds eind vorig jaar pas. De zoon en schoonzoon van Jerôme verblijven er ook – ook van die tegenslagen. Voor Agnes ligt de verhuizing nog altijd wat moeilijk – ook door een tegenslag. “Ze was gevallen en moest naar het ziekenhuis, daarna verhuisde ze hierheen. Ik kreeg toen te horen dat er nog een kamer vrij was en ben haar gevolgd.”

Het was zijn eerste verjaardag in het woonzorgcentrum, maar eentje waarvan hij genoten heeft. “Een stukje taart en gezellig samenzijn, meer moet dat niet zijn. Het was leuk voor mij, maar ook voor alle anderen die zo ook konden meevieren. De hele living zat propvol. Het was een mooie namiddag.” (JDr)

The post Veel tegenslag gekend, maar nu zijn Jerôme en Agnes samen 200 lentes: “We geven elkaar nog elke dag ne pieper” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »