“Als er nieuwe opportuniteiten komen, dan moet je die kansen grijpen”: Steve (40) en Cindy (40) zoeken overnemers voor brasserie Alfons

In januari 2018 namen Steve Declerck en Cindy Buyl de succesvolle Oostendse brasserie Alfons over van horecamannen Tom Labens en Michel Declercq. Na zes jaar laten ze nu hun zaak over. “Beter op een hoogtepunt”, zegt het koppel. Binnenkort starten ze aan een nieuw avontuur en dat zal opnieuw in de horecasector zijn.

Acht jaar geleden sloeg de vonk bij Steve en Cindy over, iets waar Steve naar eigen zeggen zestien jaar op had gewacht. “Ze was mijn jeugdliefde”, zegt hij. Ze leerden elkaar kennen toen Steve al drie jaar aan de slag was bij het bedrijf Jan De Nul. “Ik was telkens zes weken weg en zes weken thuis. Cindy werkte ondertussen al zeventien jaar in de grootkeuken van de RVA. Ik werkte graag bij Jan De Nul, want ik zag zo de hele wereld. Ik was in de Caraïben, op de Noordpool en in Zuid-Amerika. Vaak bleef ik er in die zes weken vrijaf hangen om er rond te trekken.”

Succesverhaal

Toch wou het koppel meer bij elkaar zijn en toen ze de kans kregen om de Alfons over te nemen, grepen ze die met beide handen. “Cindy had ervaring in de keuken en ook ik werkte daarvoor in de horeca. Ik was een tweetal jaar aan de slag in de Cappucino. Die mensen hebben mij langs alle kanten ondersteund. Ze waren mijn mentor bij de opstart van de Alfons. Ik ben ze daar nog steeds heel dankbaar voor.”

En dus startte het succesverhaal van Steve en Cindy bij de Alfons zes jaar geleden. “We veranderden één en ander ten opzichte van Tom en Michel. De traditionele gerechten gooiden we van de kaart en we brachten iets anders”, duidt Steve. En dat werd gesmaakt, want Steve en Cindy maakten van de Alfons een nog groter succes. Toch besluiten ze nu om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Maar we blijven in dezelfde sector.”

Nieuwe uitdaging

Waarom dan je zaak overlaten als het een groot succes is? “We zijn allebei veertig jaar geworden. Als we iets willen doen, dan moeten we het nu doen”, gaat het verder. “We zijn niet bang om hier vastgeroest te geraken, maar we willen een nieuwe uitdaging. En ergens is het ook wel met spijt in het hart, want onze klanten zijn ons erg dierbaar. Zij zorgden mee voor het succes van de Alfons, ze zijn zelfs een beetje familie geworden. Maar als de tijd rijp is en er komen opportuniteiten, dan moet je die kansen grijpen. Het ijzer smeden als het heet is, zeg maar.”

Niet aan de eerste de beste

De Alfons staat dus over te nemen. “We kregen al enkele kandidaten over de vloer, maar we willen ons kindje niet zomaar aan de eerste de beste overlaten. Het pand is en blijft van ons, maar we willen vooral dat de mensen die de Alfons gaan uitbaten, dat doen met even veel liefde als wij en als Tom en Michel in de tijd. De Alfons staat bekend omwille van de warme ontvangst en de Alfons verdient het nodige respect. We hopen dit verhaal af te kunnen sluiten tegen eind maart. Daarna is het tijd om aan onze nieuwe kindje te werken. Het wordt iets met een algemener publiek, dat kunnen we er al over zeggen, maar meer niet”, besluit het koppel.

The post “Als er nieuwe opportuniteiten komen, dan moet je die kansen grijpen”: Steve (40) en Cindy (40) zoeken overnemers voor brasserie Alfons is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »