Families Moeyaert en Baert nemen afscheid van vissersschip Ramblers uit ‘Een jaar op zee’

De families Moeyaert en Baert uit Nieuwpoort hebben afscheid genomen van hun vissersschip, de Z-279 ‘Ramblers’. Het 55 jaar oude schip heeft zijn laatste reis gemaakt vanuit Nieuwpoort naar Gent, waar het zal worden gesloopt. Het schip en de bemanning werden vorig jaar bekend door hun deelname aan de tv-serie ‘Een jaar op zee’, gepresenteerd door Bruggeling Wim Lybaert.

De families, die diep geworteld zijn in de visserij, kijken nu uit naar de aankomst van hun nieuwe schip, hoewel de exacte datum nog niet bekend is. Het oorspronkelijke schip werd in 1969 gebouwd op de scheepswerf Jos Deweert in Oostende en voer aanvankelijk als de O.279 Ramblers, een plankenvisser voor de rederij Ramblers BVBA. Op 11 december 1992 verhuisde het schip naar Zeebrugge als thuishaven en veranderde het matriculatienummer naar Z.279 Ramblers.

Op dat moment werd het schip omgebouwd tot een bokkenvisser en werd de motor afgesteld op 300 pk om het te kunnen classificeren als een Eurokotter, waardoor het mocht vissen in de 12-mijls zone. In 1996 werd het schip verlengd en kreeg het een nieuwe motor. Voor extra stabiliteit werd het schip in 1998 opnieuw een stukje langer gemaakt. In 2005 werd het vaartuig verkocht aan de rederij bv Antwannie, die het tot op heden als Eurokotter in bedrijf heeft gehouden, voornamelijk in het kleinere segment van de visserij. (PG)

The post Families Moeyaert en Baert nemen afscheid van vissersschip Ramblers uit ‘Een jaar op zee’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dosko Sint-Kruis viert 100ste verjaardag met tweedaags feest: “We legden samen een hele weg af, ook op financieel vlak”

Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van K Dosko Sint-Kruis wordt een tweedaags eeuwfeest georganiseerd op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus. De 100-jarige hoopt de grote massa te verwelkomen op de Gulden Kamer.
The post Dosko Sint-Kruis viert 100ste verjaardag met tweedaags feest: “We legden samen een hele weg af, ook op financieel vlak” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran: “Ook VS verantwoordelijk voor dood Haniya” – Netanyahu roept veiligheidskabinet bijeen

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Alle ogen zijn daarbij gericht op Israël. Premier Benjamin Netanyahu

Lees meer »

KW Zomertip : De favorieten van Katrien Verfaillie

De uit Stavele afkomstige componiste, pianiste en zangeres Katrien Verfaillie trekt dit jaar als troubadour ‘van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’ door West-Vlaanderen. Elk deelnemend dorp krijgt een strofe in het langste lied ooit, dat ze voorstelt bij de uitreiking van de nieuwe lichting Kraks van 2024. Katrien woont in Gent, maar deelt met plezier haar tips in

Lees meer »

“Mensen beginnen met een proefles en gaan naar buiten met een wurgcontract”: zo gaat het eraan toe in fitnessketen van Nicholas De Bruyn uit ‘The Sky is the Limit’

Ziek worden en toch je abonnement niet kunnen opzeggen. Een maand sporten en alsnog voor bijna twee jaar moeten betalen. Het zijn maar enkele zaken die klanten overkwamen bij On Line Fitness, een keten die eigendom is van Nicolas De Bruyn uit het programma ‘The Sky is the Limit’. Dat blijkt uit onderzoek van HLN-consumentenexperte Safia Yachou. “Mensen beginnen met

Lees meer »

Twintig vrouwen beschuldigen Franse ex-nieuwslezer al jarenlang van verkrachting, nu komt er mogelijk toch gevolg

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling onderzoeken tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk. De voormalige TF1-presentator wordt al jaren door zo’n twintig vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »