Twee Lommelse ‘kopschoppers’ veroordeeld tot elk 2 jaar cel

De twee zogenaamde kopschoppers, die vorig jaar in Lommel een 17-jarige bromfietser mishandelden, zijn veroordeeld tot elk 2 jaar cel en een boete van 1.600 euro, telkens voor de helft met uitstel. 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog formatie – Wordt De Wever woensdag formateur? Rik Van Cauwelaert: “Met wat ik nu hoor, zit kans erin”

Dit weekend waren er nog afzonderlijke gesprekken, maar morgen wil federaal preformateur Bart De Wever (N-VA) CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés samen rond de tafel brengen. Of hij woensdag dan al formateur kan worden voor een nieuwe federale regering? Politiek analist Rik Van Cauwelaert heeft er wel een goed oog in. Volg de laatste updates hier in onze liveblog.

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Geen taboes in ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke: “Ja, we lachen met kelder van Karen Damen”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

Sociale woonmaatschappij Woonhaven verontschuldigt zich voor schimmel- en vochtproblemen in woningen in Deurne, externe aannemer aangesteld

De Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven biedt haar excuses aan voor de staat van de sociale woningen in de Arenawijk in Deurne. Die kampen met ernstige vocht- en schimmelproblemen. "Het is schrijnend wat we gezien hebben", zegt woordvoerder Sarah Devis in De Ochtend. "We hopen de problemen snel opgelost te krijgen." Er is nu een externe aannemer aangesteld om de problemen

Lees meer »