Onderzoek naar gebruik van term ‘omvolking’ door Brugs Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang)

Europees Parlementsvoorzitter Roberta Metsola laat een onderzoek voeren naar het gebruik van de term ‘omvolking’ tijdens de plenaire zitting door West-Vlaams Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat heeft ze dinsdag geantwoord op een vraag van het Nederlandse Europarlementslid Sophie in ‘t Veld.

In het debat over het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in Straatsburg ging Vandendriessche dinsdag dieper in op het nieuwe Europese migratiepact. Dat zou volgens hem niet tot doel hebben illegale immigratie tegen te gaan, maar meer migranten naar Europa te lokken. “Doelbewuste, georganiseerde omvolking”, zei hij.

Even later werden de uitspraken op de korrel genomen door in ‘t Veld. “Dit is de zoveelste keer dat ik mijnheer Vandendriessche naziterminologie hoor gebruiken in dit halfrond”, fulmineerde de liberale. Ze wees erop dat de term ook gebruikt is door neonazi’s in recente gesprekken met de uiterst rechtse partij AfD over de deportatie van miljoenen mensen uit Duitsland. “Dit is geen onschuldige term”, aldus in ‘t Veld, die bij de aanstaande Europese verkiezingen lijsttrekker van Volt België is.

Wederzijds respect

In ‘t Veld drong er bij Metsola op aan om eindelijk te laten onderzoeken of het gebruik van de term in het Europees Parlement aanvaardbaar is. De voorzitster stemde in. Artikel 10 van het interne reglement stelt dat het gedrag van de leden “wordt ingegeven door wederzijds respect en berust op de waarden en beginselen zoals vastgelegd in de Verdragen en met name in het Handvest van de grondrechten”.

Vandendriessche is niet onder de indruk. “De totalitaire EU duldt geen tegenspraak over haar nefast opengrenzenbeleid. Wij zullen ons nooit de mond laten snoeren”, reageert hij dinsdagavond in een persbericht.

The post Onderzoek naar gebruik van term ‘omvolking’ door Brugs Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »