Deel slaapkamer vernield nadat schouwbrand overslaat op plafondbekleding

De brandweer van Lo-Reninge werd woensdagochtend opgeroepen voor een schouwbrand in Alveringem. De brand was al overgeslagen op de plafondbekleding van een slaapkamer boven. “Gelukkig werd de bewoner tijdig verwittigd door zijn rookmelder en konden we tijdig ingrijpen”, zegt brandweerkapitein Guido Snick.

De brand in de Lampernissesteenweg tussen Fortem bij Alveringem en Lampernisse bij Diksmuide werd door de bewoner zelf om 8.10 uur opgemerkt. De man was thuisgekomen van zijn nachtwerk en stopte zijn houtkachel aan. Zelf bleef hij nog even beneden. Opeens ging zijn rookmelder boven af. “De man ging een kijkje nemen en zag dat er boven heel wat rook hing”, zegt brandweerkapitein Guido Snick van post Lo-Reninge. “Ook buiten was er aan de schouw rook te zien, maar wel teveel van wat er normaal van de houtkachel komt. Dus nam de man de goede beslissing om de brandweer op te roepen.”

Schade in slaapkamer

De brandweer werd opgeroepen voor een schouwbrand, maar uiteindelijk bleek er meer aan de hand te zijn. “In de slaapkamer boven hing heel wat rook en we ontdekten dat er in het valse plafond een vuurhaard zit. Daar loopt de inox buis komende van de kachel en die had de bekleding in brand gezet. We moesten een deel van het plafond weghalen om alles te kunnen blussen. We riepen voor de zekerheid ook een extra autopomp op van post Diksmuide, omdat de manschappen van onze autopomp binnen bezig waren met adembescherming. Het vuur zelf hadden we zo vrij snel onder controle. In de slaapkamer en in de gang is er wat brand- en rookschade. Die kamer kan even niet gebruikt worden. Het hele huis hebben we nog grondig geventileerd zodat het wel bewoonbaar blijft. (JH)

The post Deel slaapkamer vernield nadat schouwbrand overslaat op plafondbekleding is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »