45.000 van de 220.000 herbruikbare drankbekers zijn spoorloos na De Warmste Week in Brugge

45.000 van de 220.000 herbruikbare brekers die de Stad Brugge voor de horeca op ‘t Zand tijdens De Warmste Week aangekocht had, zijn verdwenen. “Een normale zaak”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM rekent bij elk evenement op een verlies van 5 à 10 procent bekers.”

De Stad Brugge had nog van vorige evenementen 20.000 herbruikbare bekers en kocht er nog 200.000 euro bij voor De Warmste Week. De bedoeling was dat de horeca op ‘t Zand geen glazen of plastieken wegwerpbekers zou gebruiken. Goed voor het klimaat én voor de veiligheid. Die aankoop kostte de Brugse stadskas 10.000 euro.

Spoorloos

De herbruikbare bekers waren niet enkel voor De Warmste Week, Brugge wil ze ook ter herschikking stellen van lokale verenigingen en gebruiken voor andere manifestaties. Op Oudejaarsavond hadden ze ook al hun nut tijdens Vlaanderen Zingt en de lasershow op ‘t Zand, ingericht door het Comité voor Initiatief.

Uit tellingen blijkt nu dat 45.000 bekers spoorloos zijn. Er waren nochtans inzamelbakken op ‘t Zand en stewards maanden muziekliefhebbers aan om hun bekers daarin te deponeren. Blijkbaar zijn toch nog vele bekers kapot geraakt of meegenomen door de toeschouwers van de VRT-concerten op ‘t Zand.

Geen ramp

Volgens Brugs burgemeester Dirk De fauw is dat geen ramp. Integendeel : “OVAM rekent bij elk evenement op een verlies van 5 à 10 procent herbruikbare bekers. Wij verliezen er per avond amper 2,6 procent. Dat is een uitstekend resultaat. De kostprijs van 10.000 euro wordt meer dan gecompenseerd.”

“Want we hebben 30.000 euro standgeld ontvangen voor de extra drankstanden op ‘t Zand. Voor de lokale horeca daarentegen was alles gratis. Als dat geen ondersteuning is van onze lokale ondernemers!”

Wasstraat

Normaal gezien zijn 60.000 bekers voor evenementen tot 15.000 toeschouwers op ‘t Zand ruimschoots voldoende. Maar de wasstraat van het maatwerkbedrijf ODAS – het vroegere Footstep – kan slechts 41.000 bekers per nacht reinigen. Vandaar dat Brugge er meer nodig had voor De Warmste Week.

The post 45.000 van de 220.000 herbruikbare drankbekers zijn spoorloos na De Warmste Week in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »