LIVE Crisis Midden-Oosten. Israël en Hamas bereiken akkoord over hulp aan burgers en medicijnen voor gijzelaars

Israël en de extremistische Palestijnse beweging Hamas hebben een akkoord bereikt om humanitaire hulp voor de bevolking van het belegerde Palestijnse gebied en medicijnen voor Israëlische gijzelaars binnen te brengen. Dat heeft het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Intussen vuren Hamas en ander extremistische groeperingen nog steeds raketten af in de richting van Israël. Er zijn geen meldingen van gewonden. De Verenigde Staten zeggen een Iraanse wapenleverantie voor de Houthi-opstandelingen in Jemen te hebben onderschept op zee.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Zeldzame albinokreeft Lucky zwemt nu in De Oesterput in Blankenberge: “Kans van 1 op 30 miljoen dat je zo’n kreeft ziet”

Lucky the lobster, de uiterst zeldzame albinokreeft die ontdekt werd in het restaurant van Casino Oostende, kreeg een nieuwe thuis. Ze zwemt nu in restaurant De Oesterput in Blankenberge. “Kreeften kunnen tot 40 jaar worden. Lucky zal met de juiste voeding een lang en gelukkig leven hebben.” Ook het speciale aquarium waarin de kreeft nu rondzwemt, zal daar een handje

Lees meer »

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Op bezoek in Koningshooikt, een dorp in twee kampen na dramatisch ongeval: “Ik moet me inhouden als ik hem op straat zie”

In Koningshooikt is er een voor en een na. Vóór dat dodelijke ongeval in september 2022 op de terugweg van een trouwfeest, toen slachtoffers Joyce en Wim en hun dronken chauffeur L.W. deel uitmaakten van één grote vriendenbende. En erna, waarbij de nabestaanden en de dader elkaar dagelijks kruisen in het kleine dorp. “Eerlijk? Ik moet me telkens inhouden wanneer

Lees meer »