Volgende editie Design Drinks & Talks gaat door in het bekroonde Link Lab Creative Offices

Op donderdag 18 januari om 19 uur staat de volgende editie van Design Drinks & Talks gepland. Het inspiratie- en netwerkevent gaat door in Link Lab Creative Offices. Begin deze maand ontving het Kortrijkse team van Link Lab de prestigieuze Small Workplace award op het World Architecture Festival voor hun kantoor op de Veemarkt. “De keuze voor een volgende locatie voor onze Design Drinks & Talks was dus snel gemaakt”, zegt projectmanager Lisa Declercq.

Design Drinks & Talks voorziet opnieuw een gevarieerde line-up aan sprekers, allen recent genomineerd voor knappe prijzen: interieurdesigner Simon Adriaenssens van Stay Studio, Kortrijks fashion designer Charbel Abou Zeidan, creatief directeur van het nieuwe Belgische lederwarenlabel Octogony en Alyssa Lanssiers, lead Product Design Engineering bij Loop Earplugs.

Simon Adriaenssens

“Simon Adriaenssens maakt deel uit van Link Lab, een platform dat verschillende creatieve bureaus onderbrengt. Zowel urban planners (Dencity), als architecten voor grote ontwikkelingen (Markland), tot ontwerpers van particuliere woningen (Us) en interieurdesigners (Stay Studio) hebben er hun werkplek.” De interieurarchitectuur van Stay Studio bevindt zich op het kruispunt van kunst, objecten, graphics en technologie.

Charbel Abou Zeidan

Charbel Abou Zeidan, genomineerd voor de Belgian Fashion Awards 2023 in de categorie Emerging Talent, doordrenkt de collecties van zijn merk Octogony met haute couture technieken, strakke lijnen en geometrische vormen. “Wat resulteert in gedurfde lederen sculpturen. Als ontwerper heeft hij een unieke esthetiek ontwikkeld die zowel tijdloos als eigentijds is.”

Alyssa Lanssiers

De derde spreker is Alyssa Lanssiers. Ze studeerde Industrial Design aan de UGent campus Kortrijk en werd geselecteerd als één van de We are the Next Generation designers tijdens Week van het Ontwerpen 2017. “Ondertussen is Alyssa lead Product Design Engineering bij Loop Earplugs, verkozen tot Scale-up van het Jaar 2023 en bekroont met de Henry van de Velde 24 Awards categorie Consumer voor de Loop Earplugs Engage.”

Design Drinks & Talks gaat door op Veemarkt 1. Het einde is voorzien omstreeks 22.30 uur. De toegang is gratis mits registratie.

The post Volgende editie Design Drinks & Talks gaat door in het bekroonde Link Lab Creative Offices is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »