“Hij houdt zijn talent beter voor de ring”: thaibokser moet drankprobleem aanpakken na vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist:

Een 21-jarige Albanees heeft voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist. E.S. moet onder meer zijn drankprobleem aanpakken.

Op 15 april 2021 gaf E.S. tijdens een banale ruzie op het strand een vuistslag in het gezicht van een jongeman, bij wie enkele stukjes tand afbraken. Amper zeven dagen later deelde de jonge Albanees een high kick en een vuistslag uit tijdens een discussie en op 17 september 2022 kreeg een slachtoffer uit het niets een vuistslag op het linkeroog.

Nog eens twee maanden later gaf E.S. nog een ander slachtoffer een viertal klappen in het gezicht. Bij het slachtoffer braken zowel de neus als een tandprothese. En ook op het carnaval in Heist liet E.S. van zich horen. Op 22 februari 2023 viel hij daar een man aan in de rug terwijl die een gevallen kameraad aan het helpen was. Gevolg: een gebroken neus en oogkas.

Alcoholmisbruik

“Overal waar hij opduikt, viseert hij slachtoffers die gemakkelijk te overmeesteren zijn”, pleitte Jan De Groote, de advocaat van een van de slachtoffers. “Meneer noemt zichzelf een ervaren thaibokser. Hij zou zijn talent beter houden voor de ring.”

Volgens de verdediging waren alle feiten te wijten aan alcoholmisbruik. “Na een zesde incident afgelopen zomer werd mijn cliënt opgepakt en kwam hij voorwaardelijk vrij. Hij kreeg toen een alcoholverbod en sindsdien loopt alles goed. Hij concentreert zich nu op zijn sport”, aldus meester Kim Devoldere.

Meester Devoldere drong met succes aan op voorwaarden. E.S. moet onder meer zijn drankprobleem aanpakken en kreeg een strikt alcoholverbod opgelegd. Aan de man die hij aanviel op carnaval moet hij ruim 1.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post “Hij houdt zijn talent beter voor de ring”: thaibokser moet drankprobleem aanpakken na vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist: is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezuela protesteert fel tegen inmenging EU en Spanje, vierde Amerikaan opgepakt

Venezuela heeft dinsdag bij de Europese Unie en Spanje geprotesteerd tegen de inmenging in de nationale aangelegenheden, na uitspraken van het hoofd van de diplomatie van de EU, Josep Borrell. Die omschreef de regering van president Nicolás Maduro als “dictatoriaal”, nadat onder meer twee Spaanse staatsburgers, drie Amerikanen en een Tsjech waren gearresteerd. Dinsdag werd bekend dat Venezuela een vierde

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Post-its vol verdriet: deze slachtoffers mogen niet naar de paus. Dit is wat ze te zeggen hebben

“Ik wil vragen dat hij evenveel zorg draagt voor de slachtoffers als dat hij de daders beschermt.” De slachtoffers van de kerk die volgende week niet op gesprek mogen bij de paus, blijven teleurgesteld achter, zo klinkt het. Tijdens een brainstorm, georganiseerd door de bisschoppen, schreven slachtoffers post-its vol boodschappen aan de paus. Onze onderzoekscel mocht die inkijken. “Die boodschappen

Lees meer »