LIVE Crisis Midden-Oosten. EU zet Hamas-leider op terreurlijst – “Hevigste raketaanval in weken op Israël”

Hamas en ander extremistische groeperingen vuren nog steeds raketten af in de richting van Israël. Vandaag/dinsdag werd zelfs de hevigste raketaanval in weken uitgevoerd, meldt ‘The Times of Israel’. Er zijn geen meldingen van gewonden. De Verenigde Staten zeggen een Iraanse wapenleverantie voor de Houthi-opstandelingen in Jemen te hebben onderschept op zee.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Kapper Karel Hoffman versterkt lijst N-VA-VISIE in Jabbeke: “Vooral op vlak van inspraak en communicatie kan het veel beter”

Het is N-VA-VISIE menens om met haar verruimingsbeweging en sterke nieuwkomers de macht te grijpen in Jabbeke. Kapper Karel Hoffman komt de lijst versterken. Niet langer kan alleen CD&V vissen in de vijver van vertegenwoordigers van het gemeenschapsleven.
The post Kapper Karel Hoffman versterkt lijst N-VA-VISIE in Jabbeke: “Vooral op vlak van inspraak en communicatie kan het veel beter”

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »

Noël Vandamme was klaar voor Olympische Spelen in 1964: “Medaille werd me onthouden”

In 1964 werden de Olympische Spelen gehouden in Tokio. Gaston Roelandts won er goud op de steeple, Patrick Sercu in de 1000 meter tijdrit en Walter Godefroot brons in de wegwedstrijd. België werd vertegenwoordigd door één deelneemster in de gymnastiek, maar er waren geen mannelijke Belgische turners. Noël Vandamme, Wevelgemnaar en nu 83 jaar, was er nochtans klaar voor.

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

“Laatste maanden waren een mentale rollercoaster”: Evenepoel en Oumi geven volgers unieke blik achter de schermen

Remco Evenepoel kroonde zich afgelopen zaterdag tot olympisch kampioen tijdrijden. Een beloning voor maanden van hard werk en veel opofferingen na die dekselse val in het Baskenland. Evenepoels echtgenote Oumi gunt op Instagram haar volgers een blik achter de schermen bij dat proces. “Het is soms niet makkelijk te combineren met mijn studies, maar het is het allemaal waard.”

Lees meer »

“Beste vermogens die ik al in een tijdrit reed”: geen medaille voor ontgoochelde Kopecky, die onderuit ging op spekglad parcours

Lotte Kopecky (28) is zesde geworden in de olympische tijdrit. Onze landgenote ging onderuit op het spekgladde parcours in Parijs, maar ook zonder die valpartij was een medaille te hoog gegrepen. Het goud was voor de Australische Grace Brown. Anna Henderson (Groot-Brittannië) en Chloé Dygert (Verenigde Staten) mogen mee op het podium met de winnares van Luik-Bastenaken-Luik.

Lees meer »

Al 111.000 (!) klanten haakten dit jaar af bij Telenet: 4 Vlamingen over waarom zij vertrokken. “Telenet gaat iets moeten doen dat ze nooit eerder hebben moeten doen”

De voorbije drie maanden lieten 52.100 klanten Telenet in de steek, blijkt uit nieuwe cijfers. Opgeteld bij de 59.300 ‘weglopers’ in het eerste kwartaal zijn dat er maar liefst 111.400 (!) sinds het begin van dit jaar. De hogere tarieven blijken de hoofdreden om de operator ‘adieu’ te zeggen, maar er blijken nog meer druppels te zijn die de emmer

Lees meer »

Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove

38 jaar na de start heeft restaurant De Stove nieuwe uitbaters. Vanaf 5 augustus staat Michael Van Hoyweghen er achter het fornuis, terwijl zijn echtgenote Ilona Vandermoere de gasten zal bedienen. “We combineren de Belgische culinaire traditie met moderne invloeden”, zegt de chef.
The post Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Annie Geeraerts (97) uit ‘Familie’ verhuist naar serviceflat na val: “Tijdens tweede nacht moesten we al op alarmknop drukken”

“Mijn dochter vond het niet meer verantwoord.” Ze woonde tot begin dit jaar alleen, maar ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (bijna 98) is nu toch verhuisd naar een serviceflat. Geen makkelijke stap, maar ‘De Bomma’ heeft er nieuw geluk gevonden, aan de zijde van haar vriend Paul. In een openhartig gesprek in ‘Dag Allemaal’ vertelt Annie eerlijk over haar oude dag. “Veel

Lees meer »