Dejonckheere Group neemt BMW Cocquyt Brugge over

De autogroep Dejonckheere uit Roeselare kondigt de overname aan van BMW MINI Cocquyt Brugge. Met de overname wil Dejonckheere haar aanwezigheid in West-Vlaanderen versterken maar ook haar aanbod aan voertuigen en services uitbreiden. Het familiebedrijf Cocquyt werd opgericht in 1959 en is gevestigd langs de Waggelwaterstraat, aan de rand van Brugge. Sinds 2019 huist het autobedrijf in een nieuw pand en sinds 2002 wordt het bedrijf geleid door Clementine Cocquyt. De concessie kent vier activiteiten: de verkoop van nieuwe wagens van de merken BMW en MINI, de verkoop van occasiewagens, de werkplaats en de carrosserie.

Dejonckheere Groep, bekend om zijn BMW- en MINI-concessies in Roeselare en Doornik, en zijn Jaguar Land Rover-concessie in Kortrijk, nam in 2023 ook al Jaguar Land Rover Doornik over. Doordat Cocquyt doorheen de jaren zoveel naamsbekendheid in de regio heeft opgebouwd, zal de naam behouden worden. En de dagelijkse leiding zal er blijvend uitgevoerd worden door Clementine Cocquyt. “Deze overname markeert een spannende periode van groei en ontwikkeling”, zegt Christophe Dejonckheere. “De DNA’s van Cocquyt en Dejonckheere vormen een goede match dus we gaan vastberaden voor een duurzame samenwerking. We verwelkomen Clementine Cocquyt en haar team van harte in de familie Dejonckheere.”

The post Dejonckheere Group neemt BMW Cocquyt Brugge over is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »