“Chocoladedecoraties tot in Dubai”: Saverde verwerkt 30 ton pure chocolade in één jaar tijd

Ingelmunster telt bedrijven die in alle stilte verderwerken, maar die in hun sector wel degelijk sterk scoren en hun product over de hele wereld verkopen. Eén dergelijk bedrijf dat we leerden kennen, is de firma Saverde uit de Deefakkerstraat. Dit bedrijf bestaat 21 jaar, werkt met 14 personeelsleden en verwerkt maar liefst 30 ton pure chocolade in allerlei decoraties, die van eigen land tot in Dubai worden verkocht. In de toekomst willen ze hun klantenbestand nog uitbreiden.

Steve Verschoore is van opleiding patissier-chocolatier. Hij werkte bij een patissier, maakte de decoraties voor deze patissier en ook voor andere bakkerijen. Zo ontstond het idee om dat zelf te doen. In 2003 begon Steve, samen met zijn toenmalige partner Ann Deprez – afkomstig van de Vlaswijk –, met een winkel naast het postkantoor in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Eén jaar later verhuisden ze al naar het oud slachthuis in Oostrozebeke, waar nu de Aldi is gevestigd.

“In 2018 kwamen we tot de vaststelling dat deze locatie te klein was en dat we te weinig personeel konden plaatsen om te voldoen aan de stijgende vraag. We zochten een andere locatie om nieuwe machines te installeren. We besloten ook om nieuwe aandeelhouders te zoeken. Vanaf toen kwamen er twee families bij: Hubert Sigiez en Christel Lootjens, Tom Degres. Samen met hen was er extra kapitaal en kennis, waardoor we besloten het gebouw van de Jaritex aan te kopen in de Deefakkerstraat, achter de vroegere firma Bekaert. Enkel de buitenmuren bleven staan, waarna alles binnenin werd vernieuwd en aangepast aan onze noden om goed te kunnen werken. Nu werken we al drie jaar op deze nieuwe locatie.”

“Ook in voorjaar druk”

“De fabrieksnaam Saverde komt van: S(teven) A(nn), VER(schoore), DE(prez). We maken chocoladedecoraties. Zie je op taarten versieringen staan in chocolade, dan wordt dat meestal in ons bedrijf gemaakt. Een logo van een zaak, een chocoladestukje met Vrolijk Kerstfeest of Gelukkig Nieuwjaar erop, dat wordt allemaal in ons bedrijf gemaakt in pure chocolade, inclusief de bedrukking. We werken met pure fondantchocolade. Zo’n chocolade blijft na productie nog twee jaar goed, omdat er geen vulling in zit. Melkchocolade gaat 18 maanden mee, witte chocolade 15 maanden. Op jaarbasis verwerken we 30 ton pure chocolade. Voor één bestelling hebben we niet veel kilo’s nodig, want al die decoraties zijn heel licht, heel fijn. Sommige chocolaatjes wegen maar 1 gram. Er zit dus niet veel gewicht in en toch komen we aan 30 ton chocolade per jaar”, legt Ann uit.

“Pure fondantchocolade blijft na productie twee jaar goed, melkchocolade 18 maanden…”

“Op jaarbasis hebben we een omzet van 1,7 miljoen euro. Zo’n 85 procent van onze producten gaat naar het buitenland. De afzetmarkt in het buitenland is veel groter dan in België. Onze producten worden over heel de wereld verdeeld. We leveren zelf rechtstreeks aan Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Amerika en via een tussenpersoon bereiken we zelfs Dubai en nog andere plaatsen in de wereld. Tijdens de coronaperiode was dat voor ons bedrijf eveneens een mindere periode. Veel van onze plaatselijke chocoladedecoraties gaan immers ook naar vip-evenementen, hotelketens…, maar dat lag allemaal stil. Momenteel werken hier 14 personen in de productie.”

Is de drukste periode voorbij? “Neen”, stipt Ann meteen aan. “In de voorbije jaren is die drukte verschoven. Vroeger was vooral het najaar druk, maar nu is het ook druk in het voorjaar. Na Pasen wordt het dan rustiger tot aan de verlofperiode, en daarna start die drukke periode opnieuw.”

Meer capaciteit

“We zijn nu bezig met onze afzetmarkt uit te breiden door aan grote beurzen deel te nemen. Vroeger konden we de vraag net bijhouden. Nu hebben we meer capaciteiten op deze locatie en proberen we grote buitenlandse klanten aan te trekken”, besluit Ann, die binnen Saverde instaat voor de opvolging van de producten.

The post “Chocoladedecoraties tot in Dubai”: Saverde verwerkt 30 ton pure chocolade in één jaar tijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening

De gemeente Dentergem zit in financieel goede papieren. Dat blijkt uit het voorleggen van de jaarrekening op de gemeenteraad. De kastoestand bedraagt 15,7 miljoen euro, een stijging van ongeveer 489.000 euro in vergelijking met het vorige jaar.
The post Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

“Sommigen zeggen niets, anderen zijn boos”: huilende ploegmaats eren verongelukte André Drege (25), slotrit in Oostenrijk geneutraliseerd

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – wordt de slotrit vandaag geneutraliseerd en vond er bij aanvang een minuut stilte plaats. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen.

Lees meer »

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »