LIVE WEER. Oppassen voor verraderlijk gladde wegen vanochtend, alles of niets morgen qua sneeuw? “Je kan in Vlaanderen een lijn trekken”

Opgepast voor wie de weg op moet vanochtend. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen, met uitzondering van de kuststrook. Weervrouw Jill Peeters bevestigde dat gisterenavond ook al: “De weg ligt nat en die natte weggedeelten bevriezen. Het is echt wel opletten.” Verder starten we vandaag met tijdelijk vrij veel middelhoge bewolking, daarna ontwikkelen zich snel mooie, brede opklaringen. En woensdag? Dan valt er mogelijk een pak sneeuw. 

Meer krantenkoppen in België

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Oekraïne blaast enorm munitiedepot op in Rusland: aardbeving waargenomen van 3.2 op schaal van Richter, rookpluim te zien tot in ruimte

Oekraïne is er met drones in geslaagd om een munitiedepot van vijf vierkante kilometer groot op te blazen in Rusland. Volgens experts gaat het om de grootste aanval in zijn soort sinds het begin van de Russische invasie. Beelden tonen een reeks gigantische ontploffingen. Die waren zo hevig dat in de buurt verschillende aardbevingen werden waargenomen, met een waarde tot

Lees meer »

Traditionele openingsstoet UGent onderbroken door heftig protest: “Beslissingen rond Israëlische samenwerkingen worden niet teruggedraaid”

De traditionele openingsstoet aan het begin van het academiejaar is op vrijdagmiddag verstoord door Pro-Palestijnse protesterende studenten. Zij legden zich neer voor de ingang, waarna de stoet rechtsomkeer maakte en langs de achterkant het UFO binnen ging. De ceremonie kon zonder veel vertraging van start gaan. Het belooft wel meteen een heet academiejaar te worden.

Lees meer »