LIVE WEER. Oppassen voor verraderlijk gladde wegen vanochtend, woensdag pak sneeuw op komst: “Zo’n 2 tot zelfs 10 centimeter sneeuw”

Opgepast voor wie de weg op moet vanochtend. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen, met uitzondering van de kuststrook. Weervrouw Jill Peeters bevestigde dat gisterenavond ook al: “De weg ligt nat en die natte weggedeelten bevriezen. Het is echt wel opletten.” Verder starten we vandaag met tijdelijk vrij veel middelhoge bewolking, daarna ontwikkelen zich snel mooie, brede opklaringen. En woensdag? Dan valt er mogelijk een pak sneeuw. 

Meer krantenkoppen in België

Man wordt onwel achter stuur, Ulrich (48) start meteen reanimatie: “Moest mijn EHBO-cursus voor het eerst in praktijk brengen”

Een oudere man is donderdagavond achter het stuur onwel geworden in de Stationsstraat in Waregem. Hij ging van de weg af en botste met zijn auto tegen een zijmuur van het Heilig Hart College. Ulrich Maheur (48) uit Zulte zag alles gebeuren en snelde te hulp. “De bestuurder was bewusteloos en ik voelde geen hartslag meer. Gelukkig volg ik elk

Lees meer »

Camille (22) opent bruine kroeg en biercafé Cher Ami in Bissegem

Met de opening van Cher Ami in het gewezen pand van De Eikel op Bissegemplaats is Camille Kruydt (22) sinds vrijdag 20 september de jongste cafébazin van Kortrijk. “Ik was gestopt met de horeca, maar ik miste iets. Dit maakt me gelukkig. Mensen mogen zich verwachten aan een babbelaar aan wie je alles kan zeggen. Een spring-in-’t-veld, altijd klaar voor

Lees meer »

Lichtpuntje tijdens donkere dagen? Deze topshows fleuren het najaar op

Nu de zon zich steeds minder vaak laat zien, kunnen we gelukkig volop vertrouwen op de theaterlichten om de nakende duisternis in ons leven te bestrijden. Het nieuwe theaterseizoen belooft er een van formaat te zijn, met voor ieder wat wils om zich dit najaar aan te verwarmen. HLN Shop pikt vijf vrolijke voorstellingen uit die je de grauwe periode

Lees meer »

Briljant voor Willy en Paula

Willy Huyghe (88) en Paula Torrelle (87) uit Lo waren op 1 september precies 65 jaar getrouwd. Het koppel vierde hun briljanten huwelijksverjaardag op zaterdag 7 september. Willy werd op 28 september 1936 geboren in Poperinge en Paula Torrelle op 1 maart 1937 in Pollinkhove. Willy en Paula leerden elkaar kennen op de kermis in
The post Briljant voor

Lees meer »

Nieuwe gezichten in De Wassenaard

Het acute lerarentekort blijft voor heel wat scholen een probleem. Voor directies en schoolbesturen is het tijdens de grote vakantie vaak nagelbijten en angstig afwachten wanneer ze op zoek moeten naar een vervanger voor een leerkracht die op pensioen gaat of de school verlaat. In De Wassenaard werken sinds begin deze maand drie nieuwe leerkrachten.
The post Nieuwe gezichten

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »