Lichtere winkelkar voor dezelfde prijs? Vooruit wil krimpflatie verbieden, experts reageren verdeeld: “Misschien kan het op andere manier”

Als het van Vooruit en PS afhangt, moeten bedrijven stoppen met minder rijstkorrels of chips in een zakje te steken, terwijl de prijs gelijk blijft. Met een nieuw wetsvoorstel willen ze krimpflatie verbieden. Of op z’n minst producenten verplichten om met een sticker aan te geven dat het product is veranderd. In Hongarije is dat al het geval, en ook in Frankrijk is er sprake van. Maar is dat wel een goed idee? De meningen van Laura Clays (Test-Aankoop) en Stefan Van Rompaey (RetailDetail) lopen uiteen. 

Meer krantenkoppen in België

Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je eigen feestje’ met Dave & Alistair

Nog twee weken en duizenden festivalgangers stromen weer toe in Heuvelland voor de vijftigste editie van Festival Dranouter. De organisatie is ondertussen begonnen aan de opbouw en doet een oproep aan bezoekers om samen met personages Dave & Alistair van straattheaterduo Kartje Kilo om een ‘eigen’ feestje te bouwen.
The post Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je

Lees meer »

“Het is niet de bedoeling dat hij opnieuw bijna sterft”: Koen Crucke daagt op in het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’

Gert Verhulst en James Cooke zijn helemaal klaar om hun allereerste ‘ZomerRevue’ op het publiek los te laten. Naast de zomershow staat ook het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’ in de steigers. Daarin maakt Sarah Puttemans, de vriendin van Viktor, haar allereerste, langverwachte verschijning. “Ze passeert inderdaad enkele keren, al zeker in aflevering één, maar het zijn niet de grootse

Lees meer »

Prof Jan Deprest ontwikkelde techniek om foetussen in de baarmoeder te opereren: “Als we na de geboorte moeten ingrijpen, waarom dan niet ervoor?”

Samen met zijn team ontwikkelde hij nieuwe, grensverleggende technieken om nog ín de baarmoeder foetussen te opereren en hun levens te redden. Pionier Jan Deprest (64) bleef er nuchter onder, ondanks de kritiek her en der dat hij voor God zou spelen met zijn buisjes en ‘ballonnetjes’. “Toch blijf ik altijd denken aan de helft van de kindjes die het

Lees meer »

Europese Commissie boycot Hongaars EU-voorzitterschap uit protest tegen bezoek van Orbán aan Poetin

De Europese Unie is van plan een informele – maar niettemin symbolisch belangrijke – Europese ministerraad die eind augustus in Hongarije plaatsvindt te boycotten. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het te bont gemaakt met zijn bezoeken aan Poetin, Xi Jinping en Trump. De Europese Commissie zegt intussen haar geplande werkbezoek aan Hongarije af en stuurt ook haar kat naar

Lees meer »

Thomas Matthew Crooks, de 20-jarige schutter die Trump op een haar na miste: “Andere studenten lachten hem uit”

De schutter die zaterdagavond oud-president Donald Trump bijna kon vermoorden tijdens een campagnebijeenkomst werd door de FBI geïdentificeerd als de 20-jarige Thomas Matthew Crooks. Hij werd ter plekke gedood door agenten van de Secret Service. Wie is die jongeman, wiens kogels Trump op een haar na misten en die geregistreerd stond bij de Republikeinen?

Lees meer »

Biden heeft covid

De Amerikaanse president Joe Biden heeft covid. Dat meldt het Witte Huis. Biden voelde zich woensdagnamiddag niet zo goed en had last van een lopende neus en een droge hoest, waarop hij positief testte op het coronavirus.

Lees meer »

Dames SC Zonnebeke willen zo hoog mogelijk eindigen

De dames van SC Zonnebeke hebben vorig seizoen hun heropstart niet gemist. Ze bereikten de promotie van derde naar tweede provinciale en willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen.
The post Dames SC Zonnebeke willen zo hoog mogelijk eindigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dakwerker in coma na val van 8 meter hoogte in Heule

In de Gullegemstraat in Heule is dinsdagmorgen een dakwerker uit Menen levensgevaarlijk gewond geraakt na een val van acht meter hoogte, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De man was net begonnen aan zijn dagtaak. De bewoners van de woning vonden het slachtoffer en verwittigden meteen de hulpdiensten.
The post Dakwerker in coma na val van 8 meter hoogte in

Lees meer »