WEERBERICHT. Nog (smeltende) sneeuw op komst: 1 tot 5 cm mogelijk, code geel voor gladde wegen

Vannacht is het opletten geblazen voor sneeuw en gladde wegen. Volgens het KMI is een sneeuwtapijt van 1 tot 5 centimeter mogelijk door winterse buien in de loop van de nacht. Het weerinstituut waarschuwt daarom ook voor gladde wegen in verschillende provincies: in Vlaanderen geldt code geel van zondagavond tot dinsdagnacht in Antwerpen en Limburg. 

Meer krantenkoppen in België

Uitslaande brand in koppelbouw in Zillebeke: één huis onbewoonbaar

Een woning in de Ieperse deelgemeente Zillebeke werd woensdagnacht onbewoonbaar verklaard na een uitslaande brand op de bovenverdieping. Het gaat om een koppelbouw en ook het aanpalende huis liep wat schade op, maar dat is niet onbewoonbaar.
The post Uitslaande brand in koppelbouw in Zillebeke: één huis onbewoonbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen: “Ik wist niet wat ik ging aantreffen in de auto”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Geschorste burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op lijst van Visie Moorslede: “Toch vol vertrouwen voor verkiezingen”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober niet worden vervangen. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. “We zijn echter strijdvaardig om de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet te gaan”, zegt lijsttrekker Nessim Ben Driss. “We blijven ervan overtuigd dat onze lijst weerbaar en sterk genoeg is om een mooi resultaat

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

Hendrik (59) doet mee aan de Transplant Games, ook zijn zoon kreeg een nieuw hart: “Voor Tuur doe ik extra mijn best, want hij ziet in mij zijn toekomst”

6 mei 2005. Het is de datum waarop het leven van Hendrik Derammelaere (59) uit Deerlijk voor de tweede keer startte. Hij kreeg die dag, na jaren sukkelen met zijn eigen hart, een nieuw donorhart. Hij doet dit weekend mee aan de Belgische Transplantoux Spelen om te tonen dat je na een transplantatie helemaal niet afgeschreven bent. Zijn zoon Tuur

Lees meer »

Staf Coppens komt zichzelf tegen tijdens ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: “Na de tweede tocht kreeg hij hoge koorts”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt

Lees meer »

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Koppel brengt gevonden bankkaart niet naar politie, maar doet er enkele aankopen in Roeselaarse stationsbuurt mee: duo riskeert tot tien maanden cel

Een intussen ex-koppel riskeert respectievelijk tien en acht maanden cel omdat ze met een gevonden bankkaart een aantal contactloze aankopen deden in de stationsbuurt van Roeselare. Het slachtoffer verloor zijn portefeuille op 26 september 2022 en merkte daags nadien dat er voor een kleine 200 euro geld van zijn rekening verdwenen was.
The post Koppel brengt gevonden bankkaart niet

Lees meer »

Moet De Wever premier worden? Mag Bouchez in de regering? Een meerwaardetaks op aandelen en óók elektrische wagens belasten? Zo denk jij erover

Behalve de kiesintenties van de Belgen geeft De Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, ‘RTL’ en ‘Le Soir’ ook een antwoord op heel wat andere prangende vragen. Moet Bart De Wever (N-VA) premier worden? Wie gaat er nog stemmen nu de kiesplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen is afgeschaft? Verdienen ouders die verplichtingen op school niet nakomen een financiële straf?

Lees meer »

Jonatan Medart plooit voor het verraad in ‘De verraders’: “Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc”

“Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc.” Influencer Jonatan Medart (24) is één van de drie bedotters in ‘De Verraders’ en wilde het spel vanaf de eerste minuut fanatiek spelen. “De rol van verrader sprak me aan omdat ik het uitdagender vind dan bondgenoot zijn,” vertelt hij aan reporter Jarne.

Lees meer »

Zijn drie kinderen konden in de brand gebleven zijn, maar toch wil slachtoffer geen schadevergoeding van brandstichters: “Ze moeten studeren, niet in gevangenis zitten”

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die verantwoordelijk

Lees meer »