Grote plannen op nieuwjaarsreceptie N-VA: “2024, het jaar dat we in Koksijde geschiedenis schrijven met Sander Loones als burgemeester”

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Koksijde-Oostduinkerke, daags na het grote nieuwjaarsfeest in Mechelen, kwam Zuhal Demir, minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme speciaal naar haar geliefde vakantiebestemming aan zee afgezakt om haar partijgenoten een hart onder de riem te steken.

Lokaal N-VA-voorzitter Jeroen Thieren stak van wal met de aankondiging dat de tijd was aangebroken om campagne te voeren met integriteit en passie voor een betere toekomst van Koksijde. “2024 wordt het jaar dat we ‘Samen met Sander’ geschiedenis zullen schrijven voor Koksijde, met Sander als nieuwe burgemeester!”

Sander Loones startte zijn betoog met zijn kenmerkende charismatische aanpak en spreekvaardigheid en hij wist meteen de juiste snaar te raken bij het publiek dat in cc CasinoKoksijde een volle zaal vulde. “2024 wordt ons jaar! Dat er iets staat te gebeuren voelden we al gisteren op het grote nieuwjaarsfeest in Mechelen, waar 5000 mensen aanwezig waren! Dikwijls krijg ik de vraag: wat doe je daar toch altijd in Brussel? En ja, ik stel me ook die vraag! Waarom gaat alles daar zo traag? De minister van Pensioenen geeft de indruk dat ze zelf al met pensioen is … Andere ministers zijn bijzonder bedreven in het communiceren – ze doen haast niets anders, maar niets van wat ze beloven wordt gerealiseerd. En eigenlijk stellen we ons ook diezelfde vraag in onze gemeenteraad. We wonen in een prachtige gemeente, maar alles kan wel beter! We merken dat het huidige bestuur is uitgeblust. Daarom willen we ervoor zorgen dat jullie met ons als beleidsmakers het respect zullen krijgen dat jullie verdienen. Maar dit kan enkel gebeuren als jullie voor een nieuwe burgemeester kiezen! Een bewijs dat het anders kan is de grote uitzondering in onze Vlaamse regering: minister Zuhal Demir zorgt voor ambiance in de keet, zij zorgt voor de peper en het zout! We kennen elkaar al zo’n 25 jaar, we hebben ook samen gestudeerd. Zuhal komt al jaar en dag in onze gemeente op vakantie. In alles wat Zuhal doet, gaat ze er voluit voor, en ze zegt waar het op staat. Zij strijdt ook voor de bescherming van onze duinen en onze natuur!”

Zuhal Demir bevestigt haar goede band met Koksijde en met een aantal andere N-VA-kopstukken. “We zijn blij dat Bart De Wever eindelijk voor het premierschap gaat, en alle kopstukken zullen zich inspannen in de campagne om hem daarin te steunen. Er is immers nog heel wat werk aan de winkel. Op Vlaams niveau kunnen we niet voluit gaan voor onze bevoegdheden; we hebben eigenlijk maar halve bevoegdheden. Ik denk onder meer aan ons klimaat- en energiebeleid. Op Vlaams niveau is de trein dan wel vertrokken, maar het werk moet op federaal niveau gebeuren. Ik zie wat de ‘ploeg De Croo’ doet, en vooral wat ze niet doet … Daarvoor zal Vlaanderen en de hardwerkende Vlaming de rekening betalen. We hebben de allerslechtste begroting van Europa, met een staatsschuld van meer dan 500 miljard euro! Daarom moet Vlaanderen onafhankelijk worden, en willen we een confederaal model invoeren zodat we zelf kunnen beslissen over zaken als fiscaliteit, migratie… Daarom is het ook hier tijd voor een andere burgemeester, met een ander beleid en een goed programma. Het is goed voor een democratie dat er eens verandering komt! Iemand die te lang op dezelfde stoel zit is nooit goed voor een democratie, want zo iemand denkt dat de gemeente helemaal van hem/haar is en dat hij/zij alles naar zijn/haar hand kan zetten. Wie anders dan Sander kan hier dus de nieuwe burgemeester worden?”

The post Grote plannen op nieuwjaarsreceptie N-VA: “2024, het jaar dat we in Koksijde geschiedenis schrijven met Sander Loones als burgemeester” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »