70.000 vierkante meter in lichterlaaie: beelden tonen enorme brand in pakhuis Sint-Petersburg

Er is zaterdag in Sint-Petersburg een enorme brand uitgebroken in een pakhuis van Wildberries, de grootste online retailer van Rusland. Volgens lokale media staat een terrein van liefst 70.000 vierkante meter, ofwel zo’n tien voetbalvelden, in lichterlaaie.

 

Meer krantenkoppen in België

OPINIE – In het hele land dwingt Melissa Depraetere respect af voor het parcours dat ze heeft afgelegd

“Ik ben benieuwd of ze mij na de regeringsvorming nog altijd heilig gaan verklaren.” Melissa Depraetere klonk erg nuchter na alle complimenten die ze op 9 juni kreeg. Als interim-voorzitter van Vooruit had ze haar partij zo goed als onmisbaar gemaakt bij de formaties. Sander Loones van de N-VA noemde haar zelfs de nieuwe ‘leading lady’ van West-Vlaanderen…
The

Lees meer »

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

Jager die metaaldetectorist Ken (31) doodschoot, komt voor de rechter: “Hoe kan je een rat verwisselen met een mens?”

De Kempense jager Bernard F. moet zich donderdagochtend voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor het doodschieten van metaaldetectorist Ken Moons (31) op een akker in Rutten (Tongeren). De man dacht naar eigen zeggen dat hij via een nachtkijker op een knaagdier schoot, maar de familie van het slachtoffer blijft achter met veel vragen.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Creatievelingen met syndroom van Down stellen tentoon in Het Kunstuur in Roeselare: “Onder de indruk van hetgeen ze gemaakt hebben”

Naast de huidige tentoonstelling die in Het Kunstuur in Roeselare loopt, zijn er in het museum de komende maanden nog twaalf andere erg speciale werken te vinden. Zes creatievelingen met het syndroom van Down gingen elk aan de slag met twee werken die in Het Kunstuur hangen. Hun schilderij wordt via een veiling verkocht ten voordele van Kloen en het

Lees meer »

Vlaamse regering wil apart stroomcontract voor laadpaal of warmtepomp: hoe werkt dat precies? En waar zit jouw voordeel?

De nieuwe Vlaamse regering wil dat gezinnen meerdere stroomcontracten kunnen afsluiten. Zo moet het mogelijk worden voor hetzelfde aansluitpunt zowel een apart stroomcontract voor de autolaadpaal als een voor de warmtepomp af te sluiten. Hoeveel bespaar je daarmee? En moet je dan extra elektriciteitsmeters laten installeren? Energie-expert Alex Polfliet legt uit hoe dat nieuwe systeem in zijn werk zou gaan.

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

WHO zet licht op groen voor test om mpox te detecteren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het licht op groen gezet voor een eerste test om mpox te detecteren. Die moet helpen om de huidige epidemie beter te bestrijden, stelt de organisatie. “Een vroegtijdige diagnose van mpox maakt een snelle behandeling en zorg mogelijk, zo kunnen we het virus onder controle houden.”

Lees meer »

Gert Verhulst onthult eerste details van nieuw Studio 100-theaterseizoen: “James Cooke, hou je zomer vrij”

Gert Verhulst (56) kondigt bij HLN Showbits in primeur het vervolg van zijn ‘ZomerRevue’ aan. “Wij en het publiek hebben er vorige zomer in Plopsaland zo van genoten, dat we gewoon niet anders konden,” glundert hij. Maar eerst richt de Studio 100-baas zich op ‘Tien om te Zien, de musical’, die in december al in première gaat. Ontdek het allemaal

Lees meer »