Janne Deleu met nationale volleybalploeg U18 naar EK: “Met hecht team dat almaar groeit”

De Belgian Young Yellow Tigers U18 hebben zich vorige week in eigen land gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap, dat deze zomer plaatsvindt. Janne Deleu (16) uit Oostende is dolblij dat ze dit als speelster heeft mogen beleven. “Er zit zoveel potentieel in deze groep.”

Het eerste EK-kwalificatietornooi had plaats in Herentals. De nationale volleybaldames U18 waren er in de groepsfase sterker dan Nederland, Portugal en Spanje. In de halve finale werd met 3-1 gewonnen tegen Duitsland en zondagavond in de finale ging regerend Europees kampioen Italië voor de bijl (3-1).

“Dit lag niet binnen onze verwachtingen, maar we zijn dolgelukkig. Als een hecht team zijn we gegroeid en zijn we altijd maar beter beginnen spelen”, vindt Janne Deleu, die samen met zes andere West-Vlaamse meisjes deel uitmaakt van die nationale U18. “We kennen elkaar. De groep is zo goed als dezelfde die vorig jaar het EK U17 speelde. De tegenstanders werden alsmaar moeilijker, dus moesten we meer van onszelf laten zien. En in eigen land. Dat maakt het nog mooier. De tribunes zaten afgeladen vol met Belgische fans.”

De eerste plaats was goed voor een rechtstreeks deelname aan het EK van begin juli in Griekenland en nog een bijkomend land. “We hoeven dus niet meer stil te staan bij het tweede kwalificatietornooi. We kunnen onze nationale trainingsmomenten nu al afstemmen op het EK, dat in twee poules in twee landen wordt gespeeld.”

Janne is tevreden met de speelmomenten die ze kreeg. “Er is sowieso een basisploeg. Ik heb de eerste vier wedstrijden geregeld mogen invallen. In de finale zijn de meisjes blijven staan. Wij leefden vol enthousiasme met hen mee. We vormen een team van veertien speelsters. We hebben dit verwezenlijkt als groep.”

Janne wil bij Bevo Beobank Roeselare (eerste nationale) op clubniveau gestaag groeien en ervaring opdoen. Daarnaast traint ze twee keer per week bij de Roeselaarse ligaploeg Bevo Rekkenshop. (ACR)

The post Janne Deleu met nationale volleybalploeg U18 naar EK: “Met hecht team dat almaar groeit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben te fier om naar de RVA te stappen” : voetbalcoach Yves Vanderhaeghe zit al tien maanden werkloos thuis

KV Oostende naar Europees voetbal geleid, AA Gent van de kelder naar een Europees ticket gesleurd, eerst KV Kortrijk en dan Cercle Brugge gered… Yves Vanderhaeghe heeft in zijn 16 jaar als trainer wat neergezet. Maar sinds zijn ontslag bij het Saoedi-Arabische Al-Faisaly zit de Roeselarenaar, nog steeds maar 54, werkloos thuis. “Ik keek al eens voor mijn pensioen. Heb

Lees meer »

Bekende Filipijnse sekteleider, beschuldigd van kindermisbruik in VS, opgepakt na twee weken durende klopjacht met duizenden agenten

Quiboloy, een zelfbenoemde “Aangewezen Zoon van God”, gaf zich zondag over in de stad Davao tijdens een grootschalig politieonderzoek op het uitgestrekte terrein van zijn sekte. De VS beschuldigen de 71-jarige predikant, die beweert zeven miljoen volgelingen te hebben, van seksuele uitbuiting van meisjes en vrouwen van 12 tot 25 jaar.

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »