Geen straf voor man die spoedarts AZ West in gezicht slaat

Een 67-jarige man uit Veurne ontsnapt aan een principiële straf van een maand cel en 240 euro nadat hij een spoedarts in het AZ West in Veurne met de vlakke hand in het gezicht sloeg. Dat deed hij omdat hij niet eens was met diens. De rechter hield echter rekening met de specifieke omstandigheden en legde de gunst van de opschorting op.

De feiten deden zich voor in het ziekenhuis van Veurne op 21 april vorig jaar. Zowel de 67-jarige man als zijn vrouw waren naar de spoedafdeling gekomen en werden in de box onderzocht door de aanwezige spoedarts.

Principiële straf

“De spoedarts van wacht deelde hen na het onderzoek hem mee dat hij opgenomen zou worden op de dienst hartbewaking en zijn vrouw op de dienst geriatrie”, legde de procureur uit. “Daar was hij het om een of andere reden niet mee eens. Plots sloeg de man met het vlakke van zijn hand in het gezicht van de spoedarts, om zijn onvrede kenbaar te maken. Hij wilde zich nadien nog excuseren maar daar wou de spoedarts niets meer van weten en hij verliet de box. Dit kan voor ons niet door de beugel en we vragen we een principiële straf van een maand cel met uitstel en 240 euro boete.”

De advocaat van de man vroeg en kreeg de opschorting. “Hij heeft een blanco strafblad en was die dag door de omstandigheden zichzelf niet.” Daar hield de rechter nu rekening mee. (JH)

The post Geen straf voor man die spoedarts AZ West in gezicht slaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »