Problemen met ontvangst van Proximus in Rollegem-Kapelle houden aan: “Bereik is ondermaats”

Amer twee weken na de vorige gemeenteraad kwamen de raadsleden donderdagavond opnieuw samen op de eerste verdieping van het gemeentehuis. Eén van de hete hangijzers was het bereik van Proximus in Rollegem-Kapelle, maar er stonden ook andere punten op de agenda.

De samenstelling van de gemeentelijke sportraad is aangepast. “De kaap van vijftig aangesloten clubs is overschreden”, aldus schepen van Sport Emiel Debusseré (CD&V/VD) . “Nieuw zijn biljartclub De Boomstoters uit café De Lindeboom in Rollegem-Kapelle en dartsclub De Skjeve Piekers uit café Den Engel in Sint-Eloois-Winkel.” De gemeenteraad keurde de nieuwe samenstelling unaniem goed.

Dat gebeurde ook met de aanpassing van de statuten van de gemeentelijke jeugdraad. “Hun werkingstoelage wordt verhoogd van 2.500 naar 3.500 euro”, aldus schepen Debusseré. “Die subsidie wordt aangewend voor onder meer de organisatie van de quiz en de Dag van de Jeugdbeweging. De jeugdraad beslist autonoom wat ze doen met die subsidie.”

Ondergrondse glasbol

Er komt een extra ondergrondse glasbol en fractieleider Caroline Seynaeve (Vooruit) vroeg waar dit wordt voorzien. “In Rollegem-Kapelle in de buurt van ’t Capellehof”, aldus schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD). “Nu zijn er al aan de sporthal in Ledegem en achter de brandweerkazerne in Sint-Eloois-Winkel.” “Waarom blijft het bij maar één extra”, aldus Seynaeve. “Dat heeft te maken met de kostprijs”, reageert de bevoegde schepen. “Reken maar dat zo’n ondergrondse glasbol 15.000 euro kost.”

“Die problemen met Proximus zijn heel vervelend voor wie wil telefoneren of het internet ziet uitvallen”

Piet Vandermersch (CD&V/VD) kaartte de problemen met het bereik van Proximus in Rollegem-Kapelle aan. “Heel vervelend voor wie wil telefoneren of het internet ziet uitvallen”, zegt Piet. “Er is al een hele tijd een probleem met Proximus”, reageert burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD). “Het bereik in Rollegem-Kapelle is ondermaats.”

“We hebben dat gemeld aan Proximus en ze zouden er in 2024 werk van maken. Klanten van Orange hebben wel een vrij goede ontvangst, maar dat komt omdat er van Orange een zendmast op de kerk in Rollegem-Kapelle staat. De situatie voor de klanten van Proximus is heel ambetant.”

Gullegemsestraat

Andy Vandoorne (Vooruit) haalde de wegversmalling in de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel aan. Om de snelheid af te remmen, werd tijdens de heraanleg een wegversmalling voorzien. “Er waren daar al verschillende aanrijdingen van spiegels, sommige met vluchtmisdrijf”, geeft Andy aan.

“Op die plaats laat de openbare verlichting misschien te wensen over en we gaan kijken voor eventueel extra verlichting en betere signalisatie”, aldus schepen Vandeputte.

The post Problemen met ontvangst van Proximus in Rollegem-Kapelle houden aan: “Bereik is ondermaats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

EXCLUSIEF. 9 insiders zijn keihard voor VRT-topman Delaplace: “Hij is niét geschikt voor deze job”

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie en ambities in Tour of Britain

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain. “De eerste drie dagen zal het vollebak

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes voor Think Pink in Komen-Waasten: “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”

De Think Pink-actie raast opnieuw op volle kracht door Europa. Met roze bandjes en verschillende acties, wordt de aandacht op de strijd tegen kanker gevestigd. In Komen-Waasten is het vooral Marie-Pierre Creton (61) die, dankzij wafeltjes, mee aan de kar helpt trekken. “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”, lacht ze.
The post Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »