Niko Lebeke is nieuwe kandidaat op lijst CD&V+: “Ik voel me goed bij deze partij”

CD&V+ voegt met Niko Lebeke een nieuwe en jonge kracht toe aan haar team, dat in oktober met een uitgebreide lijst onder leiding van Peter Velle de verkiezingen ingaat. Niko, een dertigjarige inwoner van Ettelgem, is getrouwd met Elien Vandierendounck en werkt als leerkracht wiskunde-fysica aan het KTA Brugge. “Ik ben al vele jaren betrokken bij het jeugdwerk en wil me nu toewijden aan Oudenburg en haar inwoners”, zegt Niko.

“Ik was van jongs af aan lid van Chiro en bracht elke vakantie door bij de speelpleinwerking. Zo ben ik gegroeid binnen het jeugdwerk”, vertelt Niko Lebeke die er vele jaren heeft opzitten als animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugdwerk. Hij fungeerde jarenlang als drijvende kracht bij speelpleinwerking De Tunne en tienerwerking SWAP.

Chiro

“Niko was 16 jaar leider en hoofdleider bij Chiro Oudenburg en is nog steeds kookouder tijdens kampen. Hij was ook lid en voorzitter van de jeugdraad”, vult lijsttrekker Peter Velle aan.

Vervolgens bekleedde Niko de functie van jeugdconsulent bij de stad Oudenburg, waar hij verantwoordelijk was voor de stedelijke jeugddienst en speelpleinwerking. In die hoedanigheid heeft hij de Funtour mede opgestart, Jungle Jump naar de stad gehaald en de tienerwerking uitgebreid.

“Sinds 2012 schrijf ik het scenario voor de jaarlijkse Sinterklaasshow in Oudenburg en neem ook actief deel aan de uitvoering”, aldus nog Niko die ook al diverse presentatieopdrachten voor Oudenburgse verenigingen vervulde en bekend is als speler bij toneelgroep Kaproenken.

“Nu wil ik mijn toewijding voor en hechter Oudenburg en haar inwoners met meer gemeenschapszin verdiepen binnen een team van gelijkgestemden waar ik me goed bij voel. CD&V+ en haar lijsttrekker belichamen dat vandaag meer dan ooit”, verwoordt Niko zijn politiek engagement.

Zielsverwant

“Met Niko halen we een zielsverwant binnen die de ziel van deze stad kan terugbrengen”, voegt Peter Velle toe. “Meer authenticiteit en diepgewortelde betrokkenheid bij vrijwilligerswerk is waar deze stad behoefte aan heeft.”

The post Niko Lebeke is nieuwe kandidaat op lijst CD&V+: “Ik voel me goed bij deze partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »