Jongerenfestival Plankgas strijkt neer in Tielt

Op 18, 19 en 20 januari organiseren Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord de zevende editie van het jongerenfestival Plankgas. Ook bij deze editie is veel aandacht voor jong talent van eigen bodem.

Het startschot wordt op donderdag gegeven vanaf 19.30 uur met vijf gratis optredens, afwisselend in Foyer De Scene en de Herman Verscheldenzaal. Het gaat om This Generation, Bearfeet, Monroaw, Amands Dual en Blain. Op vrijdag is er een show van circusbroers Théo en Lucas Enriquez in Malpertuis, op zaterdag komen de leerlingen Verteltheater van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord naar de Verscheldenzaal. Zij brengen er onder leiding van leerkracht Febe Coysman een gratis performance om 17 uur. Diezelfde Febe Coysman brengt om 20.30 uur de voorstelling Baked Beans naar Malpertuis. (SVA)

The post Jongerenfestival Plankgas strijkt neer in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »