“Intieme momenten vereeuwigen”: Laure (30) ontwerpt juwelen met moedermelk, as, haar en navelstreng

“Er is niets zo mooi als je baby zien opgroeien met je eigen moedermelk”, vindt Laure Van Daele uit Schuiferskapelle. Vandaar groeide het idee om dit in juwelen te vereeuwigen en begon ze met ‘Sparkling Memories by Laure’. Sinds deze week heeft ze een eigen collectie klaar. Ze kan nu ook haar, as en navelstreng in gepersonaliseerde armbanden, oorbellen en halskettingen verwerken.

“Ik heb zelf twee baby’s met moedermelk zien opgroeien en zo ben ik tot het besef gekomen hoe waardevol zo’n intieme momenten wel zijn”, vertelt Laure Van Daele (30), die beroepshalve als apotheek-assistente actief is. “Toen ik hoorde over het bestaan van moedermelkjuwelen was mijn interesse meteen gewekt. Voor mezelf was het te laat, maar na heel wat opzoekingswerk kan ik nu via mijn bedrijfje ‘Sparkling Memories by Laure’ andere vrouwen blij maken en de kans geven om die kostbare herinneringen te koesteren. Maar zo’n juweel kan ook vrouwen – bij het verlies van een kind – bijstaan in het rouwproces en zo hun verdriet helpen verwerken.”

Te duur

Het idee van moedermelkjuwelen ontstond in de Verenigde Staten en is stilaan een rage in Nederland. Maar in ons land groeit de interesse langzaam. “Ik heb gezocht naar plaatselijke ontwerpers”, vertelt Laure. “Maar ofwel wonen ze te ver, ofwel zijn de juwelen te duur. Ik heb dus zelf alles moeten leren, technieken ontdekt en ontwerpen gezocht die bij me passen en waar ik trots op mag zijn. Mijn eerste collectie kost tussen de 20 en 90 euro per stuk, zodat het ontwerp toegankelijk is voor iedereen. Al mijn sieraden worden aangeboden in 925 sterling zilver.”

Het maken van zo’n sieraden vereist een speciale techniek. Mensen die een sieraad willen bestellen, krijgen ofwel een labobuisje opgestuurd voor een kleine hoeveelheid moedermelk of zakjes voor het haar. Deze materie wordt in een sieraad in een holle ruimte verwerkt en gemengd met doorzichtige ultraviolet-hars. Dat wordt uiteindelijk steenhard. Daarover komt dan nog een toplaagje. Deze methode laat veel kleuren en uitvoeringen toe, zoals de optie ‘diamond dust’ zodat het sieraad subtiel glinstert.

Voor mannen

Wat begon als een hobby is ondertussen een gloednieuw bedrijfje geworden in bijberoep. “Ik heb plannen om ook sieraden voor mannen te maken, maar laten we eerst met voorzichtige stappen beginnen”, glimlacht Laure. De vrouw van haar broer bevalt binnenkort. Ze heeft meteen een ideaal cadeau.

De hele collectie van Laure Van Daele is te bezichtigen op www.sparklingmemories.be.

The post “Intieme momenten vereeuwigen”: Laure (30) ontwerpt juwelen met moedermelk, as, haar en navelstreng is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »