Archeologen ontdekken resten van houten huis uit 12e eeuw onder Design Museum in Gent: “Erg bijzondere vondst”

In Gent zijn bij opgravingen sporen van een houten huis uit de 12e eeuw teruggevonden. Dat gebeurde op de site aan het Design Museum. "Het is de eerste keer dat we zo goed bewaarde houten restanten uit die periode blootleggen", zegt de dienst Stadsarcheologie. Eerder werden op dezelfde plek ook al sporen van een patriciërswoning van de 13e eeuw blootgelegd. 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »