Uitslaande brand vernielt dak van bijgebouw villa in Oostduinkerke

Een uitslaande brand heeft donderdag het dak van een bijgebouw naast een villa in Oostduinkerke vernield. De brand was begonnen aan de schouw die verbonden is met de houtkachel.

Het waren de eigenaars van de woning in de Burgweg in Oostduinkerke die de brand rond 11.35 uur opmerkten. Toen ze hun bijgebouw zagen, stegen er grote vlammen op, komende van het dak.

Ladderwagen

Ze belden onmiddellijk de hulpdiensten waarna de brandweer en politie ter plaatse snelden. Posten Koksijde en Oostduinkerke kwamen langs en zetten onder andere de ladderwagen in om te blussen.

“Het ging om een brand ontstaan rond de schouw die verbonden is met de houtkachel”, zegt brandweerkapitein Filip Messeyne van post Oostduinkerke.

Gat in het dak

“Het vuur bevond zich rond de schouw bovenaan. Bij onze aankomst ging het om een uitslaande brand die neergeslagen was op het dak. Daardoor is er ook een gat in het dak gebrand. We kregen het vuur vrij snel onder controle maar moesten een deel van het dak verwijderen om verdere uitbreiding te voorkomen.”

Daarna werd gekeken om het dak nog dicht te maken. In het bijgebouw is een loungegedeelte gevestigd maar dat is even onbruikbaar. De schade beneden bleef wel beperkt. (JH)

The post Uitslaande brand vernielt dak van bijgebouw villa in Oostduinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit

Eind juni is uiteraard het moment waarop scholen hun laatstejaarsleerlingen uitzwaaien, maar evenzeer doen ze dat ook geregeld met leerkrachten. Zo zwaait wiskundeleerkracht Filip Vandaele af op Campus de Reynaert in Tielt na 15 jaar trouwe dienst, om te genieten van een welverdiend pensioen.
The post Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »