AZ Klina opent polikliniek in Kalmthout: “Zorg dichter bij de mensen is de zorg van de toekomst”

Het Brasschaatse ziekenhuis AZ Klina opent een polikliniek in Kalmthout. De gemeente Kalmthout en het ziekenhuis wilden al langer zorg dichter bij huis voor Kalmthoutenaars. Het resultaat is nu de polikliniek die begin 2025 opent. "Hier zullen we zorg verlenen die tussen de huisarts en AZ Klina valt, zoals cardiologische consultaties", zegt dokter Joost Baert, CEO van AZ Klina. 

Meer krantenkoppen in België

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Mohamed Al Fayed door 37 vrouwen beschuldigd van seksueel geweld

In totaal 37 vrouwen beschuldigen de voormalige eigenaar van het Britse warenhuis Harrods, de Egyptenaar Mohamed Al Fayed, van seksueel geweld. Dat hebben hun advocaten vrijdag bekendgemaakt. Ze zijn van plan een civiele zaak aan te spannen tegen het beroemde warenhuis. Al Fayed overleed vorig jaar op 94-jarige leeftijd en was tot 2010 eigenaar van Harrods.

Lees meer »

“Ik wist dat er meer aan de hand was”: moeder van Jairon (14) nadat dodelijke hoeveelheid ketamine in haarstaal werd aangetroffen

Een plottwist van formaat in de zaak van Jairon, de 14-jarige jongen die twee maanden dood lag in het huis van zijn vader. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling kreeg de opdracht om één vraagstuk te beantwoorden: moet een rechter beslissen over schuldig verzuim of moord? Na een jarenlang gevecht voor gerechtigheid hebben mama Danice Neyda (40) en haar advocaat mogelijks

Lees meer »

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »