“Het was nu of nooit”: kindjes glijden erop los in bevroren weide van mémé Josiane

In een ondergelopen weide van mémé Josiane Sap (61) in Merkem leven de kleinkinderen zich woensdag uit op het ijs. “We glijden op onze schoenen, want we hebben geen schaatsen.”

“Waar het ijs wit is, kan je er nog door zakken”, klinkt het woensdagnamiddag waarschuwend onder de jongsten van de familie Geldof. Vanuit Heuvelland en Ieper zakten de kleinkinderen van Josiane Sap (61) af naar haar weide langs de Iepersteenweg bij de Houthulstse deelgemeente Merkem. Heel wat velden uit de regio zijn er ondergelopen door de overvloedige regenval van de voorbije maanden. Tegen woensdagmiddag lag een ijslaag op de weide van “mémé”.

“We glijden erop los. Zonder schaatsen, want dat hebben we niet”, vertelt Douwe Geldof (11) uit Westouter. Naast hem slaat broer Dré (5) putjes in het ijs met een hamertje. “We voelen ons hier veilig, want erg diep kunnen we niet zakken in deze weide. Al een uur lang konden we verschillende spelletjes spelen. Koud? Goh, het is heel leuk. Mensen moeten nu net meer naar buiten komen om plezier te maken. De koude mag niemand afschrikken.”

Vier tot vijf cm

Spelen er nog op het ijs: Charlotte Migneau (4) uit Houthulst, en Kobe (8) en zus Jade (5) Geldof uit Boezinge. “Het ijs is vier tot vijf centimeter dik”, aldus Kobe. “Perfect om op te spelen.”

“In de sneeuw hebben deze kinderen al veel kunnen spelen, maar op ijs nog niet”, zegt Josiane. “Deze namiddag konden ze ervan profiteren, want donderdag en vrijdag moeten ze weer naar school. Dit was leuke ontspanning tussen het maken van hun huiswerk. Hier en daar zak je door het ijs, maar vlak eronder zit gras. Hoogstens de schoenen kunnen nat worden. En wie koud kreeg, kon snel weer naar mijn huis dat vlakbij ligt.”

Nu of nooit

“Nooit eerder in de streek kon ik zoveel buiten spelen op ijs”, aldus Douwe. “Het zal niet lang meer koud blijven, dus het was nu of nooit.” (TP)

The post “Het was nu of nooit”: kindjes glijden erop los in bevroren weide van mémé Josiane is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »