Duitse ambassadeur veroordeelt uitspraken minister Gennez: “Vergelijking van Holocaust en conflict in Gaza is ongepast”

De Duitse ambassadeur Martin Kotthaus spreekt met klem tegen dat Duitsland zich voor de kar van de Israëlische regering laat spannen. Hij reageert daarmee op de uitspraken van minister van ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) in Knack. "Het is een cruciale vraag voor onze Duitse vrienden: gaan jullie echt twee keer aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan?", zegt Gennez in het interview. 

Meer krantenkoppen in België

FEMMES FATALES – Thaise masseuse ‘Honeybee’ pluimde de ene na de andere man en stak haar laatste verovering dood

Als een assisenhof samengeroepen wordt, dan is het in negen van de tien gevallen om een moorddossier te beslechten. Al te vaak wordt in de assisenzaal echter nóg een moord gepleegd: een karaktermoord. Heel soms op het slachtoffer, meestal op de mens in het beschuldigdenbankje. In het geval van Sararat Khaengraeng (36), de masseuse die in januari 2014 terecht stond

Lees meer »

Marianne en Manu vieren vijftigste huwelijksverjaardag

Op 28 juni 1974 stapten Emmanuel Devisch en Marianne Pauwaert in het huwelijksbootje in het stadhuis van Knokke, vijftig jaar later vierde het koppel hun gouden huwelijksverjaardag. Schepen Astrid Mestdach bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over. Het echtpaar heeft vier kinderen: Joke, Jeroen, Wouter en Martijn. Die zorgden op hun
The post Marianne en

Lees meer »

Wandelen met de Leie als leidraad

Tussen Wervik en Waregem doen maar liefst vijftien bewegwijzerde wandelingen de Leie aan. Hoewel dit deel van de Leie gekanaliseerd is, liet de rivier op beide oevers haar handtekening achter met meersen en oude Leiearmen. Verschillende steden op haar route kenden grote welvaart dankzij de vlasindustrie en handel. Deze wandelingen zetten dat allemaal extra in de verf.
The post

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij vandaag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »