Ontdek de nieuwe pizzeria Il Maestro van 25-jarige Yassine: “Ambachtelijke pizza’s met veel smaak”

Op de hoek van de Beheerstraat en de Hendrik Beyaertstraat bevindt zich sinds drie weken een nieuwe pizzeria ‘Il Maestro’. De eerste zaak van Kortrijkzaan Yassine Bansaha (25). “Op de kaart staan enkel pizza’s, ambachtelijk bereid met zelfgemaakte deeg en tomatensaus. Zoals het hoort.”

“Je moet durven springen als je jong bent”

Yassine behaalde zijn bachelor immobiliën en verzekeringen aan VIVES Kortrijk. “Tijdens mijn studentenjaren werkte ik als pizzaiolo in een Kortrijkse pizzeria en deed vier jaar ervaring op. Pizza maken zit in mijn vingers. Toen ik afstudeerde en met mijn diploma businessmanagement op zak dacht ik eraan om bijvoorbeeld in een vastgoedkantoor te werken, maar het was mijn broer die me aanmoedigde om mijn eigen pizzeria op te starten. Je moet durven springen als je jong bent, wanneer je nog niet veel andere verantwoordelijkheden hebt.”

“Vooral de reactie van mensen doet me deugd wanneer de pizza op tafel komt en na de eerste hap”

Op de kaart van Il Maestro staan 20 pizza’s. “Met een traditionele dunne bodem. De korst is krokant en de binnenkant is zacht. Ik vind het ineensteken van verschillende ingrediënten fantastisch en geef veel smaak aan mijn pizza’s. Ik maak ze volledig met de hand. Mijn favoriet en specialiteit, zoals de naam het doet vermoeden, is de ‘Maestro’. Een simpele margherita met rucola, scaglia di grana en kersttomaatjes. Mijn meest kleurrijke pizza die ook goed in de smaak valt is de ‘4 stagioni’ met ham, champignon, Italiaanse pepers en zwarte olijven.”

Yassine houdt het interieur simpel met een gezellige touch en schilderde zijn zaak in warming ember © MD

Alle pizza’s zijn in diameter 33 centimeter en variëren van 12 tot 17 euro. Je kan ook zelf je pizza samenstellen door te kiezen uit de 15 supplementen. “Vooral de reactie van mensen doet me deugd wanneer de pizza op tafel komt en na de eerste hap. Tot nu toe kreeg ik enkel positieve reacties. Ik denk dat veel klanten zo’n jonge gast niet verwachten.” Op de kaart staan een viertal mocktails met als favoriet de Passion Fruit Paradise. In de toekomst wil Yassine ook pasta’s en ciabatta’s serveren.

Il Maestro is open van 18 tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23 uur. De pizzeria is op maandag gesloten. Je kan de pizza’s bestellen en laten leveren door te bellen naar 0497/71.27.21.

The post Ontdek de nieuwe pizzeria Il Maestro van 25-jarige Yassine: “Ambachtelijke pizza’s met veel smaak” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »