Gemeente Ledegem gaat lichten niet meer doven, maar dimmen

Burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend dat de openbare verlichting in de gemeente binnenkort wordt aangepast. In het verleden werd de openbare verlichting in Ledegem gedoofd van middernacht tot 4 uur.

“Dit leek aanvaardbaar en geen issue. In de energiecrisis hebben we ons laten meeslepen met het standaard regime van Fluvius om de lichten al te doven vanaf 23 uur. Achteraf bekeken was dit fout, 23 uur is te vroeg.” Momenteel loopt er in Ledegem een programma om de oude lichtpunten in de straat te vervangen door nieuwe zuinige ledverlichting. “Ledlampen kunnen ook gedimd worden. In 2024 zal 50 procent van de lichtpunten in onze straten met led werken.”

Door de verlichting te doven bespaart de gemeente 65.000 euro per jaar. “We hebben nu berekend dat een verder vervangen door ledverlichting en het dimmen van de straatverlichting ongeveer evenveel besparing oplevert. Het dimmen is nu al gestart, in combinatie met het doven tussen 23 en 4 uur. Bedoeling is dat vanaf mei de lichten enkel nog gedimd zullen worden en niet meer gedoofd.”

The post Gemeente Ledegem gaat lichten niet meer doven, maar dimmen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Voor deze quiz worden de vragen ter plaatse bedacht”: achter de schermen van ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’

“Het zal niet ineens honderd keer slechter zijn.” Aan het roer van ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’ staat niet langer Philippe Geubels (43), maar Sven de Leijer (45). “Een circus waarbij alles kan misgaan? Da’s het liefste wat ik doe”, zegt hij. ‘Dag Allemaal’ was erbij tijdens de opnamen en keek ook mee achter de schermen. “Wij zitten

Lees meer »

Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen”

Buitenschoolse opvang De Paddestoel, gelegen aan de Sint-Arnolduslaan in Sint-Michiels, heeft vrijdag de deuren geopend. De opvang is een nieuwe locatie voor welzijnsvereniging De Blauwe Lelie (OCMW Brugge), dat kwalitatieve kinderopvang aanbiedt in de Brugse regio.
The post Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is een optie. UAE ook, maar dat ligt moeilijker”: afscheidne­mend bondscoach Vanthouren­hout over toekomst­plan­nen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Hilde Crevits legt voor vijfde keer eed af als minister: “Mijn ouders en schoonvader hebben me altijd gezegd dat ik moest doorgaan”

Vandaag legde CD&V-politica Hilde Crevits (57) uit Torhout de eed af in het Vlaams parlement om opnieuw minister te worden in de Vlaams regering. Het is al de vijfde keer dat Crevits de taak op zich neemt. Na een bewogen periode, waarin ze haar beide ouders en schoonvader verloor, kijkt ze met een vastberaden blik vooruit. “Vandaag was voor mij

Lees meer »

Na de Rode Duivels nu ook de Blind Devils: “Horen we gejuich, dan weten we zelf ook ineens dat er gescoord is”

Onze Rode Duivels waren al ooit nummer 1 van de wereld, de voetbalbond wil nu ook scoren met de Blind Devils, de nationale selectie van blinde en slechtziende voetballers. Met een nagelnieuw, speciaal voor hen aangelegd terrein op het oefencomplex in Tubeke hopen ze zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Los Angeles 2028. Hoe weet een blinde voetballer

Lees meer »