Wall Street: Nvidia zet AI-rally voort

21:34 New York doet het rustig aan, maar AI-chipbakker Nvidia weet voor de vierde dag op rij hoger te gaan. Boeing zet zijn afdaling voort met nieuwe kwaliteitsproblemen. 

Meer krantenkoppen in België

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »