Gaat Marc Overmars morgen nog werken bij Antwerp? Woordvoerder: “We gaan eerst aan de slag met het dossier”

De woordvoerder van Marc Overmars bevestigt het nieuws van de wereldwijde schorsing voor zijn cliënt. Maar of dit ook het einde betekent van Overmars (50) als technisch directeur bij Antwerp, is nog niet zeker. 

Meer krantenkoppen in België

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij naaktfoto’s van zijn Noorse ex-liefje verspreidde. Op het moment dat de foto’s genomen worden was het meisje amper veertien jaar.
The post Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »

De boeken van de week: Arthur Japin in Sarajevo, troostrijke Ottolenghi-recepten en verhalen in een levendige moestuin

Arthur Japin volgt in zijn nieuwe roman de Amerikaanse filosoof en activist Susan Sontag, van haar jeugd tot haar verblijf in Sarajevo tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Topchef Yotam Ottolenghi serveert verhalen bij gerechten die troost bieden. Libris-winnares Mariken Heitman duikt in de microkosmos van een biologische moestuin. Basje Boer onderzoekt in een essay de maakbaarheid van vrouwelijkheid en de Franse

Lees meer »

Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale

Het dorp Wijnendale krijgt tijdens de volgende politieke legislatuur nieuwe rioleringen. Ook worden diverse straten heraangelegd. Om dat gestroomlijnd te laten verlopen, heeft de gemeenteraad maandagavond een engagementsverklaring goedgekeurd.
The post Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

Sportdag gaat mis: leerling loopt schedelbreuk op

Tijdens de sportdag van het Atheneum Campus Louis Zimmer in Lier heeft een van de leerlingen een schedelbreuk opgelopen. Het incident vond afgelopen maandag plaats tijdens een van de activiteiten. Daarbij liep de jongen hard tegen een muur aan, met zware gevolgen.

Lees meer »

BOS+ gaat in beroep tegen nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem

De natuurorganisatie BOS+ stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting en tekent zo beroep aan tegen de nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem. BOS+ vindt dat er onvoldoende gezocht is naar alternatieve locaties. Er was al protest van buurtbewoners en wetenschappers, volgens hen ligt er een historisch moeras. Milieuactivisten bezetten al sinds eind juni de site.

Lees meer »

Eutraco start bouw van enorm logistiek centrum van 30 miljoen euro in Hooglede: “Eerste klimaatneutraal logistiek gebouw in Hooglede”

Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen gaven maandag in de Roger Deceuninckstraat in Hooglede het startschot van de bouw van een enorm klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². De ene helft van die oppervlakte is voor Eutraco zelf, de andere helft zal verhuurd worden aan PostNL. Het gaat om een investering van liefst 30 miljoen euro.
The post Eutraco start

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

23ste Kinderfoor is met net geen 3.000 kinderen opnieuw schot in de roos

Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3.000 kinderen deelnamen aan de 23ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in

Lees meer »