RECONSTRUCTIE. Hoe omstreden keuze eerst goed uitdraaide en Marc Overmars van Antwerp erg snel een betere club maakte

Op dinsdag 21 maart 2022 werd Marc Overmars (49) werd voorgesteld als Directeur Voetbalzaken bij Antwerp. Overmars’ aanstelling was omstreden en gewaagd, maar in no-time werd Antwerp er op sportief vlak wel beter van. “Straf hoe snel hij zijn stempel kon drukken.” Een reconstructie hoe de Nederlander dat voor elkaar kreeg. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe meedogenloos is de Israëlische Mossad? “Ze lieten hem naar zijn zoon bellen, en dan de telefoon ontploffen”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Steeds meer ongevallen met deelsteps. Spoedarts: “Iemand stierf er recent door. Hoe zijn broer hier aankwam in het ziekenhuis… Dat zijn menselijke drama’s”

E-steps zijn sinds vier jaar de gesel van spoedartsen en kaakchirurgen. Nu waarschuwt de Brusselse spoedarts Carole Rosenoer (36) voor één specifieke step die de meeste miserie van al veroorzaakt: de deelstep die je op straat kan huren. “Bijna alle zware ongevallen gebeuren met deelsteps en niét met privésteps. Onlangs stierf hier nog een jonge kerel.” Wat maakt deelsteps dan

Lees meer »

“Direct de waarheid zeggen, is cruciaal”: wetsdokter ziet elk jaar tiental kinderen met shakenbabysyndroom

Op de afdeling Intensieve Kindergeneeskunde in het universitair ziekenhuis in Gent stellen artsen jaarlijks bij een tiental jonge kinderen het shakenbabysyndroom vast. Dat zegt wetsdokter Geert Van Parys, die als professor ook les geeft aan studenten van het UZ Gent. “Het is heel belangrijk dat de behandelende geneesheer zeer snel weet wat er gebeurd is. Direct de waarheid zeggen, is

Lees meer »

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »

Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken”

Evento, de zaak van Evelien Kimpe aan de Roeselaarsestraat in hartje Moorslede, bestaat vijf jaar. Die verjaardag laat Evelien niet zomaar passeren. Op 27 en 28 september organiseert ze een feestweekend waarin klanten ook de nieuwe snoepwand kunnen ontdekken.
The post Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst werden op zondag 1 september ontvangen op het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel stapte op 28 juni 1974 in het huwelijksbootje en is dus al 50 jaar getrouwd.
The post Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na levenslang verbod is Tanja Dexters vastberaden rijbewijs terug te eisen: “Een echte alcoholist kan geen zeven maanden zonder, ik wel”

Ex-Miss België Tanja Dexters (46) is vastberaden om haar rijbewijs terug te krijgen. Tanja kreeg in 2021 na meedere verkeersinbreuken te horen dat ze levenslang ongschikt verklaard werd om te rijden, maar hoopt nu dus dat daar verandering in komt. “Momenteel ben ik fulltime huisvrouw en leef ik op kosten van mijn man. Zonder rijbewijs kan ik gewoon niet ondernemen

Lees meer »

Wij staan erbij en kijken ernaar…

De meest gehoorde opmerking tijdens de tv-debatten dit weekend, was dat "verklaringen voor de camera" de regeringsonderhandelingen niet vooruithelpen. Doordat geen enkele politicus de onderhandelingen wil doen mislukken, is het logisch dat er niet uit de biecht wordt geklapt. En bij de Vlaamse onderhandelingen klinkt het bovendien unisono dat een regering mogelijk moet zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer »

Von der Leyen 2.0: sterkere industrie, een afgezwakt klimaatbeleid en een signaal naar Poetin

Ursula Von der Leyen heeft deze week haar nieuwe Europese Commissie voorgesteld. Uit de samenstelling blijkt dat er meer aandacht komt voor defensie en onze concurrentiekracht en dat het klimaatbeleid wat afgezwakt wordt. De Belgische EU-commissaris wordt Hadja Lahbib, maar ze krijgt een eerder magere portefeuille. Waarom krijgt België geen belangrijke post? En hoe kan Von der Leyen het Europese

Lees meer »