“Ouder worden hoeft niet saai te zijn”: Poperinge werkt met opvallende campagne aan beeldvorming van ouderen

De Poperingse dienst seniorenzorg wil met een opvallende campagne en een bevraging werken aan de beeldvorming van senioren. “We willen begrijpen welk beeld er leeft rond ouder worden in onze stad en eventuele vooroordelen aanpakken”, aldus schepen Vanderhaeghe.

“Ondanks de vele positieve aspecten van ouder worden, kampt onze samenleving vaak met misvattingen en taboes rond deze levensfase. De stad Poperinge wil deze denkbeelden aanpakken, met als eerste stap een opvallende campagne en bijhorende bevraging”, zegt Poperings schepen voor seniorenzorg Bryan Vanderhaeghe (Samen Vooruit).

“We willen begrijpen welk beeld er leeft rond ouder worden in onze stad en eventuele vooroordelen aanpakken. De bevraging richt zich op zowel oudere als jongere inwoners en wordt ondersteund door een campagne waarbij twee actieve Poperingse senioren aantonen dat ouder worden niet per se saai, traag of rustig hoeft te zijn.”

Vragenlijst

De twee Poperingse senioren die de campagne ondersteunen zijn Frans Degruytter en Irene Vandenberghe. Frans is al zijn leven lang vrijwilliger bij KFC Poperinge. Eerst als speler, daarna als trainer en arbiter en vandaag vind je hem nog vaak aan de jetons bij de ploeg van zijn hart. Irene, Reine voor de kennissen, actieve, sociale vrouw met het hart op de tong.

Inwoners van Poperinge kunnen de vragenlijst op verschillende manieren invullen. Dit kan online of op papier bij verschillende locaties in de stad, waaronder lokaal dienstencentrum De Bres, Huize Proventier, de bibliotheek en de buurtsalons. De deadline voor deelname is 31 januari.

“Na de verzameling van de enquêteresultaten in januari 2024, zal de werkgroep actief aan de slag gaan met de bevindingen. Het doel is om op basis van deze input initiatieven te ontwikkelen die de beeldvorming rond ouder worden in Poperinge positief beïnvloeden.”

The post “Ouder worden hoeft niet saai te zijn”: Poperinge werkt met opvallende campagne aan beeldvorming van ouderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Donald Trump: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »

“Aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen”: Vlaamse vaccinatiecampagne tegen corona begint op 23 september, symbolisch startschot vandaag gegeven

De vaccinatiecampagne tegen corona gaat op 23 september van start bij huisartsen en apotheken in Vlaanderen. In Lendelede werden donderdag alvast de eerste coronavaccins toegediend aan mensen vanaf 65 jaar en jongere mensen met gezondheidsproblemen. Later in het najaar volgt ook de start van de vaccinatiecampagne tegen griep. Corona- en griepvaccinatie zijn aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen in Vlaanderen.

Lees meer »

Megatsunami schudt aarde negen dagen door elkaar

Een gigantische aardverschuiving en daaropvolgende megatsunami op Groenland heeft de aarde vorig jaar negen dagen lang doen trillen. Dat hebben Belgische wetenschappers ontdekt. Hun bevindingen zijn nu gepubliceerd in het gereputeerde vakblad Science.

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Tackle: “In een korte tijd is Club NXT uitgegroeid tot de beste opleidingsclub van dit land”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “In een korte tijd is Club NXT

Lees meer »