Gabriel Attal (34) nieuwe premier van Frankrijk: de eerste openlijk homoseksuele in de Franse geschiedenis

De Franse president Emmanuel Macron heeft Gabriel Attal gekozen als nieuwe premier. Maandag bood Élisabeth Borne haar ontslag aan en berichtten Franse media al dat onderwijsminister Attal de favoriet was om haar post over te nemen. De 34-jarige Attal is de jongste premier in de geschiedenis van de Franse Republiek en de eerste die openlijk homoseksueel is. 

Meer krantenkoppen in België

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Schuilende Netanyahu, ontploffende tanks en AI-tenten: geweld in Midden-Oosten leidt online tot heel wat nepnieuws

Spectaculaire beelden doen het altijd goed op sociale media en in tijden van oorlog zijn die helaas genoeg voorhanden. Toch doen over het geweld in het Midden-Oosten ook heel wat beelden de ronde die niets met de recente gebeurtenissen te maken hebben. Een lopende Netanyahu, brand in een busstation, een tentenkamp en een raket die een tank vernietigt: allemaal spectaculair,

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Ontmanteling vliegtuigbom in Tienen veilig verlopen: omwonenden mogen huis opnieuw verlaten

Ontmijningsdienst DOVO heeft zondagochtend een vliegtuigbom van 250 kilogram uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld in Tienen. En dat ging gepaard met de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo werd er een muur van aarde en strobalen opgetrokken en moest iedereen binnen een straal van 1,3 kilometer binnen blijven. Rond iets na 11 uur was de operatie afgerond. Alles is veilig verlopen en de

Lees meer »

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer dan 20 Hezbollah-leden gedood tijdens luchtaanval op leider Nasrallah” – Ook dood van commandant Karaki bevestigd

Volgens het Israëlische leger zijn meer dan twintig Hezbollah-leden om het leven gekomen tijdens de luchtaanval waarbij leider Hassan Nasrallah gedood werd. Onder de slachtoffers zouden ook enkele van zijn naaste medewerkers zitten. Hezbollah bevestigde trouwens ook de dood van commandant Ali Karaki. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »