Gabriel Attal (34) is de nieuwe premier van Frankrijk, en meteen de jongste in de recente geschiedenis

Gabriel Attal wordt de nieuwe premier van Frankrijk. De 34-jarige volgt Elisabeth Borne op, die maandag na overleg met president Emmanuel Macron besliste op te stappen. Met Attal krijgt Frankrijk de jongste premier in decennia, en de eerste openlijk homoseksuele premier.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V beweert dat Middelkerke Nieuwpoort wil inlijven, burgemeester Dedecker ontkent in alle talen

De politieke spanningen aan de Vlaamse kust nemen toe nu geruchten circuleren dat Middelkerke mogelijk een fusie overweegt met buurgemeente Nieuwpoort om de immense schuldenlast te verlichten. Middelkerke, sinds 2023 de gemeente met de hoogste schuld per inwoner in Vlaanderen. Jean-Marie Dedecker ontkent in alle talen. “Een fusie zal over mijn lijk gaan”, klinkt het.
The post CD&V beweert

Lees meer »

Opnieuw waarschuwing voor ‘recovery room’-fraude: slachtoffers beleggingsfraude krijgen ‘hulp aangeboden’ van onbekenden

De financiële waakhond FSMA waarschuwt de bevolking opnieuw voor zogenaamde “recovery room”-fraude, waarbij oplichters slachtoffers van beleggingsfraude nog eens in de val lokken door zogezegd hulp te bieden. Soms stellen ze zelf hun diensten voor, maar het gebeurt ook dat slachtoffers via eigen opzoekingen in contact komen met de fraudeurs.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

E40 richting kust versperd na drie ongevallen in Beernem

Door drie ongevallen ter hoogte van Beernem is de E40 richting kust momenteel versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum woensdag. In totaal is het daardoor ongeveer een uur aanschuiven.
The post E40 richting kust versperd na drie ongevallen in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe materiaalwagen voor Rode Kruis Poperinge, dat ook eetfestijn organiseert

De vernieuwing van het wagenpark van Rode Kruis Poperinge begint stilaan vorm te krijgen. Door gewijzigde noden moest de afdeling fors investeren. De multifunctionele wagen die de afdeling had, kon wegens gewijzigde normen niet meer ingezet worden en kreeg eerder dit jaar een tweede leven als ziekenwagen in Oekraïne. Een nieuwe materiaalwagen en een nieuwe ziekenwagen werden nu aangekocht.

Lees meer »

Beelden tonen rookpluimen in hartje Beiroet: minstens 6 doden bij Israëlische aanvallen

Bij een Israëlische aanval op een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het hart van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens zes mensen omgekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid en een bron dichtbij Hezbollah aan het Franse persagentschap AFP. Het gaat om de tweede aanval

Lees meer »