Gastronomische hopscheutenwandeling bij hopbedrijf Humulus

Noteer alvast in je agenda dat er op zaterdag 24 februari vanaf 9.30 uur een gastronomische hopscheutenwandeling wordt georganiseerd bij hopbedrijf Humulus, familie Lemahieu. Het gaat om een dagarrangement en kost 75 euro.

“Het vroege voorjaar is traditioneel het uitgelezen moment om te proeven van de fijne smaak van hopscheuten. Dit dagarrangement staat volledig in het teken van deze delicatesse in al zijn facetten”, klinkt het bij de dienst toerisme Vleteren.

Het programma ziet er als volgt uit: ontvangst om 9.30 uur met een kopje koffie en een koekje en kennismaking met de hopscheutenteelt in de serres. “Met de versgeplukte hopscheuten worden enkele hapjes en een hoofdgerecht bereid en geserveerd. De scheuten worden vergezeld door een aantal streekproducten en passende streekbieren. Alle recepten krijg je mee naar huis. Daarna is er een wandeling in de omgeving van de Sint-Sixtusabdij onder de deskundige begeleiding van gids Stefaan.”

Humulus

Het dagarrangement vindt plaats op het hopbedrijf Humulus van de familie Lemahieu, Kallestraat 33 in Westvleteren. Deelnemen kost 75 euro per persoon. Inschrijven is mogelijk tot en met 16 februari en kan via de gemeentewebsite.

Info: [email protected] of 057 40 93 23, www.vleteren.be.

The post Gastronomische hopscheutenwandeling bij hopbedrijf Humulus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Navo houdt Oekraïne aan het lijntje

De staats- en regeringsleiders van de Navo wacht in Washington een lastige evenwichtsoefening. Ze moeten eenheid uitstralen en de steun aan Kiev Trump-bestendig maken, maar het Oekraïense lidmaatschap komt geen stap dichterbij.

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zat zelfs in de eerste afleveringen van ‘De Pfaffs’”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag gaat naar jaarlijkse traditie de Guldensporenviering door aan de Groeningekouter, georganiseerd door Stad Kortrijk en het Guldensporencomité.
The post Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare

Voor het derde jaar op rij organiseert stad Roeselare de Horecabrigade. Drie dagen lang komen 30 enthousiaste deelnemers samen in de viplounge van het voetbalstadion op de site Schiervelde om er alles bij te leren over het werken in de horeca.
The post Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »