“Seksueel roofdier” uit Torhout krijgt andermaal vijf jaar cel voor verkrachting stiefdochter

Een 44-jarige Torhoutenaar heeft voor de Brugse rechtbank vijf jaar effectieve celstraf gekregen voor de verkrachting van zijn minderjarige stiefdochter. Opmerkelijk: W.V. kreeg tijdens een eerdere relatie al vijf jaar voorwaardelijk voor identieke feiten. “Schrijnend dat hij daar geen enkele les uit trok”, oordeelde de rechtbank.

Begin juni vorig jaar ontdekte de 14-jarige zoon van de beklaagde in de prullenmand van diens gsm een dubieus filmpje. Op de beelden was te zien hoe zijn toen 16-jarige stiefzus seksuele betrekkingen had met zijn papa. Het filmpje was op 24 mei gemaakt in de slaapkamer van het meisje. Gechoqueerd door wat hij zag, trok de jongen samen met de halfzus van het slachtoffer naar de politie.

Seksueel getinte berichten

W.V. werd meteen gearresteerd. Hij beweerde dat het meisje zélf op de betrekkingen had aangestuurd. “Ze wou seks met een oudere man en met mijn domme kop heb ik daaraan toegegeven”, klonk het. De moeder van het meisje bevestigde dit en aanvankelijk deed het slachtoffer dit ook. Maar na een gesprek met haar biologische vader kwam ze daarop terug en verklaarde ze hoe ze moest zeggen dat ze zelf toenadering had gezocht, zodat W.V. niet te lang in de gevangenis zou moeten zitten.

Op 7 juni 2023 werd het meisje opnieuw verhoord en vertelde ze hoe haar stiefvader zich eerder al een paar keer aan haar vergrepen had in zijn vrachtwagen. Ze was toen pas vijftien jaar oud. Thuis zou ze ook zeker twee à drie keer seks hebben gehad met de beklaagde, die haar veel seksueel getinte berichten stuurde. Naar eigen zeggen wou ze geen seks, maar dreigde W.V. ermee dat hij haar mama tegen haar ging opzetten.

Uit de wind gezet

Dat hij eenmalig en op haar eigen vraag seks had met zijn stiefdochter strookt volgens de rechtbank niet met de inhoud van het filmpje. Daarop is te horen hoe W.V. zegt “dat het de vorige keer toch geen zeer heeft gedaan” en “dat ze er toen deugd heeft van gehad”. Dat het meisje haar stiefvader aanvankelijk uit de wind probeerde te zetten wordt bevestigd door de berichten die ze meteen erna naar haar moeder stuurde en waarin ze schrijft “dat ze haar mama geholpen heeft”.

Geen lessen getrokken

Opmerkelijk: in mei 2019 kreeg W.V. al eens vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor zware zedenfeiten op zijn minderjarige stiefdochter uit een vorige relatie. “Het is schrijnend vast te moeten stellen dat hij geen enkele les trok uit die veroordeling en de gevolgde therapie. Hij is een seksueel roofdier en een reëel gevaar voor alle jonge meisjes in zijn omgeving”, oordeelde de rechtbank.

Aan de burgerlijke partijen moet de beklaagde in totaal 8.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post “Seksueel roofdier” uit Torhout krijgt andermaal vijf jaar cel voor verkrachting stiefdochter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na crisis door verslavende pijnstiller in VS: familie van bedrijf achter OxyContin krijgt geen immuniteit tegen toekomstige rechtszaken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zich uitgesproken tegen een schikking waarbij de Sackler-familie, bekend van het bedrijf Purdue Pharma, miljarden dollars zou betalen aan slachtoffers van de Amerikaanse opiatencrisis. In die controversiële overeenkomst stond ook dat de schikking de familie zou beschermen tegen toekomstige rechtszaken. Purdue Pharma, de producent van de verslavende pijnstiller OxyContin, kreeg nu al meer dan 3.000 rechtszaken

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »