Deel labo Marie Curie nipt gered van bulldozers na sms’je aan Macron

In Parijs moet een paviljoen dat deel uitmaakte van het laboratorium van Marie Curie voorlopig niet wijken voor een nieuw onderzoekscentrum. Liefhebbers van erfgoed juichen, wetenschappers van het Institut Curie reageren verbolgen. “Kankeronderzoek verliest hiermee kostbare tijd.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Hoezo, niemand kwam hem halen deze zomer?”: twee Brugse uitblinkers en zeven spelers met 7 op 10

Zure avond voor Club Brugge in zijn Champions League-opener. In de slotfase koud gepakt door Borussia Dortmund en vooral de ingevallen Jamie Gittens. Terwijl Club lang een volwassen en sterke match speelde, wat zich ook weerspiegelt in ons rapport. Met zeven spelers goed voor 7 op 10 en twee middenvelders die daar nog bovenuit steken. Ontdek hieronder het individuele rapport

Lees meer »

Wordt je voorschot straks automatisch aangepast? Dit zijn de federale onderhandelaars van plan met je energiefactuur

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 15

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk

“Mijn neef Kurt verdient zeker een bloemetje”, mailt Els Gheysens naar KW, “voor de liefde en de zorg voor zijn vrouw Nancy die een hart- en niertransplantatie achter de rug heeft.” Meer zelfs, Kurt schonk als donor zijn nier aan zijn geliefde.
The post Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk appeared first on

Lees meer »

Meer winst voor Crelan

De bankengroep Crelan, de op vier na grootste van ons land, heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar zien stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de coöperatieve bank.

Lees meer »

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »