Koppel uit Menen veroordeeld na niet vaccineren kindje tegen polio

“Stond u er al eens bij stil hoe ziek uw kind zou zijn mocht het polio oplopen?” Een koppel uit Menen werd door de rechter in Ieper veroordeeld omdat ze hun zoontje niet laten vaccineren tegen polio. De moeder denkt dat het jongetje daardoor ziek zou worden.

Een koppel uit Menen verscheen voor de rechter in Ieper omdat ze hun kind niet lieten vaccineren tegen polio of kinderverlamming. “Er kwam van de stad Menen een melding dat de man en de vrouw hun kind niet hadden ingeënt tegen polio. Het koppel werd aangemaand dat te doen, maar dat gebeurde niet”, aldus de openbare aanklager. “Polio komt niet meer voor, maar dat is net door de vaccinaties. Het is in het belang van de algemene volksgezondheid dat de inenting gebeurt.” De vrouw werd in het verleden als eens veroordeeld omdat ze een van haar andere kinderen niet liet vaccineren.

“Ik hoorde dat je kind ziek kan worden als er een vaccinatie wordt gegeven. Niemand kan mij garanderen dat het niet zonder risico is”, verdedigde de moeder zich. De beklaagde beweerde dat haar zoontje met hartproblemen kampt en dat het risico daardoor nog groter is. “Maar wat als jouw kind polio krijgt, wat dan?”, merkte de rechter op. De vrouw is nu veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 1.600 euro, haar man moet 800 euro boete betalen.

The post Koppel uit Menen veroordeeld na niet vaccineren kindje tegen polio is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rudy Van Nieuwenhove opent eigen kunstgalerie in Kortrijk

Op 29 augustus opent kunstenaar Rudy Van Nieuwenhove officieel zijn eigen galerie ART RVN Hove. Hij toont er nieuw eigen werk en werken van (inter)nationale kunstenaars. “Ook andere kunstenaars zijn hier welkom.” De nieuwe kunstgalerie in de Kasteelstraat 29A kan nu al dagelijks bezocht worden.
The post Rudy Van Nieuwenhove opent eigen kunstgalerie in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt in VS, zegt dat het nu al zo goed als uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s”

Samen Voluit, de nieuwe lokale lijst van schepen Marleen De Soete, pakt uit met een opvallende kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen: Frank Durinckx is gewezen directeur-generaal bij de FOD mobiliteit en ex-kabinetsadviseur.
The post Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Dat mag eigenlijk niet”: Evenepoel verklapt in ‘Medal Shuttle’ dat hij protocol doorbrak bij ontmoeting met koning

De Olympische Spelen zijn met een knal begonnen voor België, met dank aan Remco Evenepoel en Wout van Aert. In de olympische tijdrit veroverden ze respectievelijk goud en brons. Daarvoor werden ze beloond met een ritje in onze ‘Medal Shuttle’, waar ze het duidelijk naar hun zin hadden. Het duo vertelde onder meer over de bijzondere ontmoeting met koning Filip

Lees meer »

22 agenten gewond nadat menigte politie aanvalt bij moskee in Southport na valse speculaties over verdachte steekpartij

Bij een moskee in de stad Southport hebben zo’n tweehonderd mensen stenen en andere spullen naar de politie en de moskee gegooid. Daarbij zijn 22 agenten gewondgeraakt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om aanhangers van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). In de stad werden maandag drie kinderen doodgestoken.

Lees meer »