Er rust een verpletterende verantwoordelijkheid op de postenpakkers en mandaatmaniakken

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

41 ‘patserbakken’ van straat geplukt tijdens grootschalige controles op illegale tuning in Limburg

In 10 Limburgse politiezones zijn gisteren ‘patserbakken’ uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Voor die controles werden de auto’s naar de Limburgse keuringsstations in Hechtel-Eksel en Alken gebracht. Er werden 41 overtredingen op illegale tuning vastgesteld. Bij tuning wordt een auto aangepast om er een ‘patserbak’ van te maken. Het provinciebestuur coördineerde de actie.

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon – Media melden Israëlische beschietingen in grensgebied

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft niet publiekelijk bevestigd dat er een aanval aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Volg alle

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Jo De Meyere, die op zijn 85ste zijn afscheid aankondigde als acteur. Jo mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

Politie houdt opnieuw tweedaagse controleactie rond afleiding achter het stuur

De geïntegreerde politie houdt op dinsdag 8 en woensdag 9 oktober haar zesde tweedaagse controleactie rond afleiding achter het stuur. Agenten van de federale wegpolitie en de lokale politie zullen 48 uur lang extra controleren op onder meer gsm-gebruik achter het stuur.
The post Politie houdt opnieuw tweedaagse controleactie rond afleiding achter het stuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Food takeaway Im Aroi is nieuw in Wevelgem: “Cursussen gevolgd in Thailand”

Wevelgem is een eetgelegenheid rijker. Met food takeaway Im Aroi in de Kijkuitstraat 84 kan je sinds vorig weekend ook Thais eten in de regio. De uitbaters zijn Wevelgemnaar Andy Persyn (42) en zijn vrouw Piyarat (44), afkomstig uit Bangkok. Piyarat is dus een Thaise en volgde in Zuid-Oost-Azië verschillende kookcursussen. Ondertussen werkt ze ook al anderhalf jaar in een

Lees meer »

Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant Molendries

Genieten van een menu dat je in een restaurant met een Michelin-ster vindt? Het kan bij restaurant Molendries in Onledemolen. Het sociaal tewerkstellingsproject vernieuwde namelijk de samenwerking met Hostellerie Saint-Nicolas uit Elverdinge. Sterrenchefs Franky en Michaël Vanderhaeghe stelden samen met de chef van Molendries een exclusief menu samen.
The post Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Golfkarretje van wijnboer Joris gestolen, net nadat het viraal is gegaan op sociale media: “Hopelijk gaat het om een joyride”

Het golfkarretje van wijndomein den Eeckhout in Houwaart is gestolen. Eigenaar Joris Eeckhout vond ’s avonds slipsporen op zijn domein, waarna hij ook de diefstal ontdekte. De wijnboer hoopt dat het om een kwajongenstreek gaat en het karretje snel weer opduikt. Toeval of niet, een video van het golfkarretje ging onlangs viraal op sociale media.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Nu woonwagenterrein in Sint-Truiden wordt vernieuwd: hoe is het gesteld met woonwagenterreinen in Limburg?

Vorig jaar is beslist dat gemeenten geen subsidies meer ontvangen van de Vlaamse overheid voor de bouw en het onderhoud van woonwagenterreinen. De stad Sint-Truiden maakt nu als een van de laatste gemeenten gebruik van subsidies om het woonwagenterrein te onderhouden. Sociale organisatie SAAMO pleit voor een herinvoering van de subsidies en ook voor een wettelijk kader om woonwagens ook

Lees meer »