Eerste profcontract voor Dré Callens

Cercle Brugge blijft inzetten op de ontwikkeling van jeugdspelers en gaf daarom onlangs drie talentvolle jongeren een verbintenis. Dré Callens uit Waregem ondertekende zijn eerste profcontract. “Fijn dat Cercle op die manier het vertrouwen in mij schenkt.”

Jonas Lietaert (19) uit Drongen en de Brugse doelman Bas Langenbick (20) zagen hun verbintenis bij Cercle verlengd. Dré Callens werd beloond met een profcontract tot juni 2025, met optie op een bijkomend seizoen. Op 30 januari wordt hij 19 jaar. Na een deel van zijn jeugdopleiding te hebben gehad bij Zulte Waregem trok hij naar Wielsbeke en erna naar Cercle. “De provinciale detectie speelde een wedstrijd tegen Club Brugge. Ik werd gescout en kon bij de U15 van Cercle aan de slag. Sindsdien ben ik bij groen-zwart”, vertelt Callens die dit seizoen uitkomt voor Jong Cercle. Hij speelt er voornamelijk als schaduwspits of op de flanken. Al gaat zijn voorkeur naar rechtsvoor. Hij zorgde dit seizoen als een rechtsvoetige voor enkele assists en een doelpunt. “Ik ben vooral een harde werker, probeer altijd het beste in mezelf boven te halen en het team zoveel mogelijk te helpen.”

Callens combineert voetbal met studies in Torhout, zijn eerste jaar LO en Bewegingsrecreatie. Hij traint dit seizoen bijna dagelijks met de A-kern en zag zijn progressie beloond met een eerste selectie voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht, begin november vorig jaar. “Ik vond dit wel speciaal, die sfeer tijdens de opwarming onder de aandacht van heel wat supporters. Toch iets anders dan dat je in de tribune zit”, vindt Callens.

Hard werken

Jong Cercle is nu halfweg de competitie, staat tiende met 24 punten en speelt zondag 7 januari een thuiswedstrijd in Oostkamp tegen KSV Oudenaarde. “We hebben een zeer jonge ploeg. Voor de reeks waarin we spelen doen we het goed”, vindt Callens. “Alle ploegen staan kort op elkaar. Als we hard blijven werken en presteren kunnen we op het einde een mooie plaats in de rangschikking beogen.” (ACR)

The post Eerste profcontract voor Dré Callens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »