De drie tenoren van Ardooie zijn bekend

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur werden de inwoners getrakteerd op allerlei drankjes en naar huis gestuurd met een plantje. Voor drie inwoners was het een bijzondere dag. Het was immers uitkijken wie met de sportprijs, de persprijs en de cultuurprijs ging pronken.

De persprijs wordt uitgereikt aan iemand die de naam van de gemeente bekendheid gaf in het afgelopen jaar. Laureaat werd Luc Lambert. Reeds tien jaar verzorgt hij voor de VRT en WTV weerfoto’s vanuit onze gemeente waardoor wekelijks beelden uit Ardooie op het scherm komen.

De cultuurprijs werd uitgereikt aan Arthur Samyn, de ondervoorzitter van Sint-Cecilia en een icoon binnen de Koninklijke Harmonie.

De sportprijs ten slotte is voor KVC Ardooie. De eerste ploeg promoveerde voor het eerst naar de hoogste provinciale afdeling. Ook de U17 werd kampioen en deelde in de vreugde.

En dan was er nog de trekking van de hoofdprijs voor de eindejaaractie. Rosa Vanderhaege won de elektrische fiets.

The post De drie tenoren van Ardooie zijn bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »