Buslijn naar Aalter en Brugge versterkt

In de plannen van het nieuwe busnet van De Lijn worden de verbindingen van en naar Beernem hier en daar gewijzigd. Vooral de verbinding van Beernem naar Aalter en Brugge zal in het vernieuwde busnet beter worden.

Burgemeester Jos Sypré (cd&v) ijverde tijdens de vergaderingen van de vervoersregio hard voor frequentere bussen tussen zijn gemeente en Brugge. Hoewel De Lijn een hele resem wijzigingen zal doorvoeren en een aantal buslijnen op het Beernemse grondgebied veranderen, zal vooral Lijn 60 tussen Brugge, Beernem, Knesselare en Aalter beter bediend worden. Vorige zomer werd al aangekondigd dat die verbinding een upgrade zou krijgen.

De voornaamste wijziging voor de inwoners van Beernem is dat er vanaf 6 januari om het uur een bus zal rijden tussen Brugge, Oedelem, Beernem, Knesselare en Aalter. Voor de rest blijft lijn 60 om het half uur rijden tussen Brugge en Oedelem en ‘s avonds tussen Brugge en Beernem.

Ook die verbinding na de kantuururen krijgt een upgrade. Aangezien heel wat feestvierders tijdens het weekend naar Club 54 afzakken, gelegen op de weg tussen Oedelem en Knesselare, kunnen zij op vrijdag- en zaterdagnacht tot 2.30 uur de bus nemen. Op weekdagen kan dat tot 23 uur.

Lijn 29 neemt reizigers mee van Beernem via Hertsberge en Ruddervoorde naar Torhout. Die verbinding rijdt op weekdagen tussen Beernem, Oostkamp en Torhout.

Speciale lijnen

Voorts zijn er nog een aantal speciale verbindingen die louter functioneren in functie van school of werk. Lijn 280 gaat van Beernem naar Doomkerke De Zande en Wingene. Lijn 281 gaat van Oedelem via Beernem naar Wingene, Schuiferskapelle en Tielt. Buslijn 602 rijdt tussen Sint-Kruis, Oedelem, Beernem, Knesselare en Ursel. Lijn 603 gaat ten slotte van Brugge via Oedelem naar De Hoorn, Knesselare en Ursel. (AVH)

The post Buslijn naar Aalter en Brugge versterkt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »