Grote brand in pakhuis in New Jersey

In de Amerikaanse staat New Jersey woedt vrijdagmorgen (plaatselijke tijd) een zware brand in een pakhuis. De rookpluim is zichtbaar tot in de naburige staat New York, melden Amerikaanse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Enkelband met alcoholmeter straks ook in België? Vlaamse regering wil proefproject in 2025: “Op deze manier heeft justitie stok achter de deur”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Hoe Conner Rousseau iedereen opnieuw te snel af wou zijn…

De nieuwe Vlaamse regering staat eindelijk in de startblokken. Vandaag leggen de ministers de eed af in het parlement, terwijl de nieuwe minister-president zijn eed bij de koning aflegt. Dan volgt de Septemberverklaring (op de valreep), en krijgen we eindelijk inzage in het Centenboekje, dat is de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. Want die moeten eindelijk het definitieve oordeel vellen

Lees meer »

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »

Anderlecht zonder zieke Dendoncker aangekomen in Spanje voor Europees duel tegen Real Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77)

Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77) nodigden op zondag 29 september familie en vrienden uit in zaal de Zandberghoeve voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Marie en Marcel trouwden op 30 april 1974 in Brugge. Zowel Maria als Marcel zijn afkomstig uit een landbouwersgezin, zij uit Assebroek en hij uit de Spermalieweg in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »