Enkelband verraadt agressieveling die taxichauffeur in elkaar timmerde in Oostende: twee jaar cel

Een 27-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor geweld, diefstallen en bedreigingen. Spiro B. ontkende dat hij een taxichauffeur in elkaar sloeg, maar werd verraden door… zijn enkelband.

Op 24 april 2022 nam Spiro B. in Oostende de sigaretten en gsm af van een taxichauffeur die hem naar huis voerde. Hij gaf ook rake klappen aan het slachtoffer, die elf dagen werkonbekwaam was. B. ontkende de feiten met klem, maar hield er geen rekening mee dat hij nog onder elektronisch toezicht stond na een eerdere veroordeling. Dankzij het signaal van zijn enkelband werd duidelijk dat hij precies op het moment van de feiten was thuisgekomen.

Op 11 juni 2022 ging B. aan het dierenasiel in Oostende ook nog een wandelaar te lijf. Die had een opmerking gemaakt over het feit dat B. te dicht langs zijn hond was gefietst. B. sloeg en bespuwde zijn slachtoffer en gooide een fles tegen zijn benen. Hij gooide ook nog een pallet tegen een geparkeerde wagen en reed bovendien rond op een gestolen fiets. Hij beweerde dat zijn vrouw de fiets gekocht had in het Maria Hendrikapark. “Maar hij heeft helemaal geen vrouw”, aldus procureur Jochen van Aalst.

B. heeft een uitgebreid strafregister en kreeg in oktober 2022 dertig maanden effectieve celstraf voor enkele diefstallen met geweld in Oostende. In juni vorig jaar kreeg hij nog eens drie jaar cel, eveneens voor geweld tegen een taxichauffeur en het leegroven van een appartement. Momenteel zit hij opnieuw vast voor andere feiten. (AFr)

The post Enkelband verraadt agressieveling die taxichauffeur in elkaar timmerde in Oostende: twee jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »